בדרך להסדרה? עיתון "אל-קודס" הפלסטיני דיווח היום (רביעי) כי הפלגים הפלסטינים, בראשות ארגון חמאס והג'יהאד האיסלאמי – החליטו להורות לפעיליהם להפסיק את האלימות בגבול רצועת עזה, וכן להפסיק את שיגור בלוני התבערה לעבר ישראל.

על פי הדיווח, בארגוני הטרור דרשו להקפיא את פעילותה של "יחידת ההטרדה הלילית", המתעמתת עם כוחות צה"ל המוצבים בגבול- זאת בעקבות הההבנות המתגבשות בין ישראל לעזה בנוגע לרגיעה אפשרית. עם זאת, בחמאס הבהירו כי הם עדיין מחכים לתשובת ישראל בנוגע לדרישותיהם הנוספות, ואיימו שאם בקשותיהם לא יענו- הם לא יהססו לחזור לאלימות ולטרור.

כזכור, אמש פורסם בכלי התקשורת  של חמאס בעזה כי כחלק מההבנות של הפסקת האש בין ארגון הטרור לישראל תתקיים עסקת חילופי שבויים. בעקבות הדיווח, הבהירה השרה איילת שקד: "לא מדווחים כרגע על שום דבר. אנחנו מתנגדים לכל הטבה הומניטרית עד שאין חזרה של הבנים", קבעה חברת הקבינט.גם  ממלא מקום שר החוץ, ישראל כ"ץ, אמר בכאן כי הוא "לא חושב שזה מונח על הפרק, אלו ידיעות פיקטיביות". השר יואב גלנט אמר בגלי צה"ל כי "השבת גולדין ושאול היא דרישה כחלק מהסכם שיתקבל, אבל זה לוקח זמן. העניין מורכב".

בתוך כך, במצרים ממשיכים לעבוד על הסכם הרגיעה בין ישראל וחמאס שנועד להוביל לסיום ההסלמה בדרום, זאת לאחר עימותי הענק בגבול רצועת עזה ושיגור הטילים לישראל.

תנאי ההסכם גובשו על ידי אחמד עבד אל-חאלק, מחזיק התיק הפלסטיני במודיעין המצרי, בתום סדרה נרחבת של פגישות עם בכירי חמאס וההנהגה הישראלית. לפי התנאים, ישראל תקל על המגבלות שהוטלו על הרצועה- כשבשלב הראשון פתיחה הדרגתית של מעברי הגבול להעברת סחורות נוספות, וכן הרחבת מרחב הדיג ברצועת עזה. בהמשך ישראל תאשר מחדש הכנסת מיליוני דולרים מקטאר לעזה, שנועדו לשפר תשתיות חשמל, מים וביוב ברצועה.

מנגד, בחמאס אמורים לפעול להפסקת העימותים וההתפרעויות בגבול הרצועה, וכן להפסיק את שיגורי הרקטות ובלוני התבערה מרצועת עזה לישראל. אירועי "צעדת השיבה", שציינו ביום שבת שנה לתחילתם בהפגנת הענק, ימשיכו גם לאחר כניסת ההסכם לתוקף- אך יתנהלו ללא אלימות כחלק מיישום התנאים.