כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הישגי הממשלה היוצאת (עריכה: סרוגים)

גם הפסימיים הכבדים ביותר חייבים להודות – בכל הקשור ליחסי החוץ ולקשרים המדיניים – ישראל נמצאת בפריחה. במהלך כהונת הממשלה האחרונה נשבר שיא של כל הזמנים בהידוק היחסים עם מדינות ידידותיות, ויצירת קשרים חדשים עם מדינות שעד כה לא היו לנו איתם יחסים.

לראשונה אי פעם, ביקר ראש ממשלה ישראלי בעומאן וחידש את הקשרים עם צ'אד שנותקו במשך שנים רבות, ישראל התקבלה בכבוד מלכים גם בבית הלבן אצל נשיא ארה"ב וגם בקמרלין אצל נשיא רוסיה ואף היה אורח כבוד שלו במצעד לרגל יום הניצחון על גרמניה הנאצית.

המנהיג הישראלי עמד בשורה הראשונה כמעט בכל כנס בינלאומי חשוב, בצעדות סולדיריות בפריז, בכנסים באירופה, צפון אמריקה ואפילו בכנס מדיני באפריקה – שם ישראל הפכה למי שכולם חפצים בקשרים איתה.

שינוי המדיניות הישראלי, העביר את השגרירויות הזרות לבירת ישראל – ירושלים, בזו אחר זו. מאוסטרליה ועד ברזיל, מקזחסטן ועד קניה, שלא לדבר על סין והודו המרכיבות כשליש מאוכלוסיית העולם, מנהיגי ישראל הפכו להיות אורחים רצויים, לבעלי ברית מדיניים ובעיקר כלכליים, שמשמעותם עסקאות בשווי מיליארדי דולרים.

אחרי שנים של דשדוש ותסכול, ישראל הפכה להיות שחקן מרכזי במפה העולמית, וזה אולי פסגת ההשגים של הממשלה היוצאת.