נתונים חדשים שמפרסמת הבוקר (רביעי) רשות המים מעלים כי למרות שכבר מספר ימים לא ירדו גשמים, מפלס הכנרת ממשיך לעלות. ביממה האחרונה בלבד נרשמה עלייה של 2.5 ס"מ המשלימים עלייה כוללת של 2.345 מטר מתחילת עונת הגשמים הנוכחית.
כעת עומד מפלס הכנרת על 212.295- ולכנרת מלאה חסר 3.495 מטר. עם זאת, למרות העליות הנאות בשבוע האחרון, ברשות המים מבהירים כי העלייה במפלס נמצאת כבר מספר ימים במגמת ירידה.

בניאס
(השביל התלוי בשמורת הטבע הבניאס. צילום: ויטלי גרנדר/ רשות הטבע והגנים)
על אף הנתונים היפים שרשם מפלס הכנרת, ברשות המים מזכירים כי רק בקיץ האחרון איבדה הכנרת 126 ס"מ מגובהה כתוצאה משאיבה והתאדות. ברשות המים מציינים עוד כי שליש מעליית מפלס הכנרת מתאדה במהלך הקיץ.

זרימה בנחלים
(מפל סער; צילום: עופר שנער/ רשות הטבע והגנים)





תגובות
איך הם אוהבים להיות פסימיים די כבר עם זה. היו עליות שלא היה מאות שנים וכל מה שיש להם זה רק לקטר
מאות שנים?מאות? בשנת 93 הכנרת התמלאה לגמרי.
נו כמה טיפשות יכולים אנשים להפגין. היו שנות בצורת שערערו קשות את מאזן המים בכינרת ובכל הארץ. יש נתונים מדויקים על החסר בכינרת וברור לגמרי שגם זרימה יפה של מים עד סוף החורף לא תשקם תחזיר את מלוא הכמות החסרה. הנתונים נמסרים לציבור כנתונים אובייקטיבים אבל חסידי הקונספירציות תמיד מחפשים מניע נסתר.
ברור שיש בעית מים.. ולכי מתקני ההתפלה קיימים רוב מוחלט של מי השתיה מותפלים
לא היו עליות של מאות שנים ב-1992 93 היתה עלייה אדירה ומאז היה חלש מאוד ועכשיו בגלל המינוס הגדול זה המצב שהכינרת כניראה לא תיתמלא אך זה מבורך תודה להשם יתברך בורא עולם
טוב שיש מדענים שהמציאו התפלה. אחרת כלום לא היה עוזר
אם לא ניתן מים לירדן יהיו יותר מים בכינרת אבל מה לעשות, אנחנו משועבדים לתפישה הבולשביקית
מים לישראל צודק בהחלט, הירדנים תומכי טרור.
מים מותפלים אנחנו בכלל שותים מים מותפלים בחיפה וכבר ברוב הארץ
ככה זה ככה זה ששר החקלאות הוא אורי אריאל.אם היה. מישהו צמרת,מייד. הוא היה עוצר את המים לירדנים.
מחיר השלום עם ירדן, חלוקה במשאבי המים של נהר הירדן, שרוב מימיו נעצרו בסכר דגניה והוטו למפעל המוביל הארצי.. היום.. ישראל סיפקה תחילה 45 מיליון מטר קוב מים (ממ"ק) בשנה לממלכה. בשנים האחרונות כמות זו עלתה ל־55 מיליון ממ"ק. כעת, בשל מצוקת המים בירדן — גם בשל מיליוני הפליטים הנמלטים לשם מסוריה — ביקשו הירדנים כמויות מים נוספות, בעיקר בקיץ, וישראל הסכימה לספק אותם, ישראל צפויה להזרים את התוספות בקרוב ואף במחיר זול במיוחד, וללא כל פרסום.
עיתונות רדודה כתבה מיותרת, תגידו תודה לא-ל על מה שנתן עד עכשיו כבר אין על מה לכתוב?