שרת המשפטים שקד הציגה את תכנית 100 הימים שלה למהפכה משפטית, זאת ברקע הכרעת בג"צ לפסול את ד"ר מיכאל בן ארי מלהתמודד לכנסת ואילו אישר את המפלגות הערביות רע"מ בל"ד ועופר כסיף
יו"ר הימין החדש, שרת המשפטים איילת שקד נשא נאום תוקפני במיוחד בכנס כלכלת ישראל 2050 של קהלת והתאחדות הסטודנטים הארצית, בין הסעיפים: ביטול הוועדה למינוי שופטים לשופטי עליון, ובמקום זה ימונו על ידי שרת המשפטים שתביא מועמד לאישור הממשלה והכנסת. בנוסף, יתקיים שימוע ציבורי לשופטי עליון.
שקד מבקשת להעביר את פסקת ההתגברות במתכונתה המלאה ואילו שר יוכל לייצג את עצמו בבית המשפט, גם בניגוד לדעת היועץ המשפטי שלו וכן להעביר את חוק היועמ"שים בכנסת.
לדבריה, "הייעוץ המשפטי הפך לקטגור של הממשלה מצד אחד" ו"כלי לסיכול מדיניות מצד שני." ואילו "בית המשפט העליון הפך לשחקן פוליטי רב עוצמה". עוד אמרה כי "הבחירות הפכו כמעט לחסרי משמעות, את העם החליף 'הציבור הנאור'".
תגובות
שכנעת אותי להצביע בנט רק לגבי צוהר יש בי חששו מעולה
בגללכם התנקם הבג''ץ ימ''ש בהרב בן ארי שליטא בג''ץ = 95. בגימטריה: ''המן'' =95
לעצור את כוח השופטים בחוק מדינת כל שופטיה. מצחיק ששופטים מנהלים את המדינה ואת אורח החיים של הפרט והכלל. רק לחשוב ש-5 שנים לאחר קבלת רישיון בעריכת דין (לימודים של 3.5 שנים בלבד) אתה כבר יכול להיבחר כשופט ולקבוע גורלות של כל אדם במדינה ולמדינה עצמה ולכל חברה בה. ולקבוע מי יחיה ומי ימות, מי יכנס לכלא ומי ישוחרר, מי יעלה ומי ירד... זה מזעזע. לא לרופאים, לא לפסיכולוגים ולא בשום מקצוע אחר אין את הכוח כמו למי שסיים לימודי משפטים של כאמור 3.5 שנים בלבד וזהו. כידוע כיום כל אחד שלא התקבל למקצוע אחר יכול להתקבל ללימודי משפטים. להגביל בחוק את כוח השופטים.
אמת אמת
השופטים יבטלו כל חוק שתחוקק נגדם אין דרך למוטט את הדיקטטורה
תגובה מושחתת תתביישי!