בכנס הבחירות של ש״ס באשדוד אמר יו"ר ש"ס השר אריה דרעי כי ש"ס תדרוש את תיק הקליטה לאחר הבחירות: "לצערנו הרב, מאות אלפים של עולים מחבר העמים לשעבר, של ברית המועצות שעלו במסגרת חוק השבות, הם לא יהודים על פי ההלכה והם נמצאים כאן"

דרעי התייחס לכך שליברמן אמר בYNET  שהוא רוצה את משרד הפנים, כי משרד הפנים בודק את הדי אן אי של עולי חבר העמים ומקשה לעלות לארץ. "אני מודה באשמה", אמר דרעי, "נכון, יש חוק השבות במדינת ישראל, אני הייתי מחוקק אותו אחרת, מאות אלפים של עולים במסגרת חוק השבות הם לא יהודים ע"פ ההלכה, לצערי הרב ואנחנו ממלאים את חובתנו בצורה היעילה ביותר במסגרת החוק"

לדברים הגיב יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן שאמר: "ידידי, התבלבלת. לא יקום ולא יהיה. ישראל ביתנו תפעל בכל הכוח נגד בדיקות הד.נ.א. המשפילות והמבזות שהמציאו עסקנים חרדים, נקבל לידינו את משרד הפנים ונפסיק עם הגזענות והאפליה שמקדם הממסד החרדי כנגד יוצאי ברית המועצות לשעבר.

נקדם נישואים אזרחיים ונאפשר לכל רשות מקומית להחליט באופן עצמאי לגבי פתיחת מרכולים בשבת. נקדם עלייה מכל התפוצות ונקבל את כולם בזרועות פתוחות.״

גם יאיר לפיד הגיב לדברים: "אריה תתנצל. אין לך את הזכות להעליב אזרחים שווי זכויות שמשרתים בצבא, עובדים ומשלמים מיסים. אף אחד לא יערוך פה בדיקות DNA לעולים. יהדות היא לפני הכל דרך ארץ".

לאחר מכן השיב להם דרעי: "הערה בקשר לנאומי הערב באשדוד. משרד הפנים בראשותי ימשיך לשמור ולהקפיד על חוק השבות ויפעל לוודא שלא ייכנסו לישראל אנשים שיתחזו ליהודים עם תעודות מזוייפות. רק תיקון לפרסומים: לא אמרתי שנערכות בדיקות DNA לעולים מחבר העמים, אין בדיקות כאלה וגם לא ייערכו. ח״כ ליברמן הוא זה שהאשים אותנו בזה".

דרעי גם התייחס לישיבה עם גנץ ואמר "אני מבהיר פה חד משמעית – לא נשב עם גנץ-לפיד ולא ננהל איתם משא ומתן", אמר דרעי. "אני חוזר ומחדד, נתמוך רק בבנימין נתניהו. הוא האיש המתאים ביותר. נאחל לו שייצא מהכל בלי כלום. בנימין נתניהו הוא האיש הנכון במקום הנכון".

"ראיתי את הפרסומים היום שיש מו״מ של חרדים עם גנץ. לא התכוונו אלינו לש״ס, אבל אני מבהיר פה בצורה ברורה: זה לא יקרה. לא נישב איתם ולא ננהל איתם מו״מ", חזר דרעי על דבריו.