שר האנרגיה יובל שטייניץ התייחס הבוקר (ראשון) לתגובת העולם להליכים המשפטיים סביב ראש הממשלה בנימין נתניהו, כשבדבריו השווה בין איראן והרשות הפלסטינית בנוגע להתנגדות להמשך כהונתו של ראש הממשלה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

"אין ספק שבטהרן יושבים ומקווים שעם ישראל יעשה שגיאה, ושהימין בישראל והליכוד בראשות נתניהו יאבדו את השלטון" טען בפתח ישיבת הממשלה. "נתניהו הוכיח שהוא היחידי שמסוגל לגרום לעולם כולו להטיל סנקציות כואבות ומשתקות על איראן".

"האיראנים מודעים ליכולות של נתניהו בנושא הזה, והם מודעים לברית שבין טראמפ ונתניהו מול איום הגרעין האיראני" הוסיף. "כמו שהם מקווים לא לראות את טראמפ מולם, כך הם לא מעוניינים לראות מולם את נתניהו. אזרחי ישראל הם חכמים, ואני משוכנע שהם לא יתנו לאיראן את המתנה הזאת".

במקביל, מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי באיראן, עלי שמחאני, התייחס לפעילות המדינה וציין כי "היום ישראל עומדת בפני איומים אמיתיים מחוץ לגבולותיה ובתוך גבולותיה". לטענתו, "למרות המשאבים והכספים הרבים שארה"ב משקיעה בביטחון ישראל, ולמרות שישראל מוציאה כספים רבים להבטחת גבולותיה- כל המאמצים להבטיח את ביטחונה של ישראל נכשלו. כל הדיבורים של ראש הממשלה נתניהו וביקוריו בערי בירה ברחבי העולם לא יועילו".