חג שבועות השנה הולך להיות קשה מבחינה הלכתית עבור מי שמתכוון לשהות בבתי מלון.

מכיוון שהשנה ליל החג חל במוצאי שבת, ישנה בעיה של הכנת מאכלים משבת למוצאי שבת (בניגוד למקרה בו חג חל ביום שישי, שאז ניתן לעשות עירוב תבשילין ולהכין מהחג לשבת), כשבבתי מלון הנדרשים לספק כמות מזון גדולה לסועדים רבים, הופך הדבר לבעיה של ממש.

בסדרת הנחיות שהוציאה מחלקת הכשרות של הרבנות הראשית לישראל, לקראת חג השבועות, היא מבקשת ממשגיחי הכשרות ומבעלי המטבחים להתארגן כראוי לשבת ולחג.

בהוראות הנכונות לבתי מלון כמו גם לאדם הפרטי כותב הרב יניב כהן, מרכז מח' בתי מלון ואולמות במחלקת הכשרות כי אין להכין או לערוך את שולחן סעודת החג לפני צאת השבת (20:23).

בנוסף, למרות המנהג לאכול מאכלי חלב, ממליצה הרבנות להמנע מסעודות חלביות בליל החג: "מניסיוננו, ארוחה חלבית עשירה בליל החג דורשת לאכול הכנות רבות בין בסידור חדר האוכל ובין בכלים, תנורים וארונות חימום.", כותבים ברבנות.

"בכדי לא להכשיל או להיכשל חס ושלום, איך לכך ארוחת הלילה (ליל החג מוצאי שבת), תהיה בשרית, ובבוקר החג יגישו ארוחה חלבית מתוגברת". נכתב בהמלצה.

ובהמשך: "מול אשר בכל זאת מבקש להגיש ארוחה חלבית בערב החג, יש לקבל אישור מיוחד מראש מחלקת הכשרות שיבדוק אם מקום זה ערוך כראוי. לאחר אישורו של מנהל מחלקת הכשרות ובקשתו מהרבנות הראשית לישראל נאפשר זאת".

הנחייה זו אומרת כי ברוב בתי המלון ייאלצו האורחים לוותר על הבלינצ'ס והפשטידות בליל החג, ולהסתפק באכילתם בבוקר החג.