סורגים שבת: מתכונים קלים ללחמניות ביתיות

מתחשק לכם להכין לחם ביתי לשבת, אבל אין לכם כוח לעבודה קשה? לחמניות הן הפתרון המושלם עבורכם. אספנו לכם 2 מתכונים ללחמניות מפתיעות שישדרגו לכם את השבת- תיהנו!

מתכון ללחמניות במילוי בשר ופטריות 

מנות: כ15 לחמניות | בשרי

(צילום:שאטרסטוק)

מצרכים:

ללחמניות:
1/2 3 כוסות קמח לבן
25 גרם שמרים טריים
3 כפות שמן
1 כף מלח
1 כף סוכר
1/2 1 כוסות מים
לקישוט: שמשום וקצח

למלית פטריות ובצל:
3 בצלים קצוצים
סלסלת פטריות טריות
2 כפיות אבקת מרק
מלח ופלפל שחור

למלית הבשר:
300 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים
4 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1.הכנת הלחמניות: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2.מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.

3.מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו

4.מחלקים את הבצק ל-15 כדורים בגדול שווה, ומתפיחים ל-30 דקות נוספות

5. בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי

למלית הבשר: מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הבשר למחבת ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים והרסק ומערבבים את המלית יחד במשך 2 דקות ומסירים מהאש לצינון

למלית הפטריות: מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומערבבים במשך 2 דקות על האש ומניחים לצינון

6. רגע האיחוד: יוצרים גומה במרכז כל כדור בצק, וממלאים במלית, מגלגלים את הכדור, עד לכיסוי מלא.

7. מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מצפים כל כדור בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום/קצח

8.אופים במשך 20-25 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה ומוציאים


מתכון ללחמניות בהתפחה מהירה

אם התעצלתם עד היום להכין לחם בבית, מצאנו מתכון שתשמחו לאמץ כבר בשבת הקרובה. לחמניות ביתיות ללא לישה, שתופחות מהר ומתחסלות עוד יותר מהר.

מצרכים:
3 כוסות קמח, מנופה
1 כף שמרים יבשים מידיים
1 כוס מים חמים
1/4 כוס דבש
1/4 כוס מרגרינה (מחמאה) ממוסת
1 כפית מלח
1 ביצה גדולה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את השמרים, המים והדבש. מוסיפים את המחמאה המומסת, המלח והביצה וטורפים עד לשילוב מלא.

3. בהדרגה, מוסיפים את הקמח, כוס אחת בכל פעם, עד שמתגבש כדור בצק אחיד שלא נדבק לדפנות.

4. מחלקים את הבצק ל-12 ומגלגלים כל חלק לכדור עגול.

5. מסדרים את כדורי הבצק במחבת ברזל יצוק (שמתאימה גם לאפייה) או תבנית לתנור בקוטר 30 ס"מ, מכסים ומניחים להתפחה של 20 דקות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

6. אופים במשך 25 דקות, ומיד לאחר האפייה מברישים את הלחמניות עם כף נוספת של מחמאה מומסת, אם רוצים.

שבת שלום!

==============

מקור 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו