המרכז האקדמי לב מציג את מדעני ומדעניות העתיד
בחמישי האחרון נערכה תחרות האולימפיזיקה המסורתית של המרכז האקדמי לב בירושלים, בשיתוף מינהל החינוך הדתי ומשרד החינוך. למעלה מ-100 תלמידי ותלמידות ישיבות ואולפנות מרחבי הארץ השתתפו בתחרות
ביום חמישי האחרון נערכה זו השנה השישית תחרות האולימפיזיקה המסורתית של המרכז האקדמי לב בירושלים. בתחרות, שהתקיימה בשיתוף מינהל החינוך הדתי ומשרד החינוך, השתתפו למעלה מ-100 תלמידי ותלמידות ישיבות והאולפנות מרחבי הארץ, הלומדים בכיתות י"א-י"ב במגמות לבגרות 5 יחידות לימוד בפיזיקה.
באירוע השתתפו רב המרכז האקדמי לב, הרב יוסף צבי רימון, רקטור המרכז, פרופ' קנת הוכברג, מנהל התחרות ד"ר יבגני פרישמן, ראש קמפוס טל של המרכז, אתי שטרן, ראש מדרשת קמפוס טל, הרב יהונתן אורן, מ"מ מפמ"ר פיזיקה במשרד החינוך, ד"ר אורנה בלובמרגר ועוד.
במסגרת התחרות, הגיעו הבנים לקמפוס לב והבנות לקמפוס טל של המרכז האקדמי לב, שם פתרו מבחן ברמה אוניברסיטאית בפיזיקה. בנוסף, זכו המשתתפים לסיור בקמפוסים ובמעבדות, תצוגת הדגמות בפיסיקה, מגוון של הרצאות ומשחק Kahoot פיסיקה אינטראקטיבי טכנולוגי נושא פרסים.
בסופו של היום הגדוש והמרתק, הוכרזו הזוכים בתחרות, אשר השיגו את הציונים הגבוהים ביותר במבחן וזכו במלגת לימודים במרכז האקדמי לב. בתחרות הבנות בקמפוס טל, זכתה במקום השלישי איילת השחר בראל מנתיב האולפנה ראשון לציון, למקום השני הגיעה מירי בוטל מאולפנת שעלבים, ובמקום הראשון זכתה הדס פיקסלר מצביה בני ברק. שלושת המקומות הראשונים זכו במלגה אקדמית ללימודים.
"לא האמנתי שזכיתי, אבל זה ממש שימח אותי" אמרה פיקסלר לסרוגים לאחר הזכייה. "לא חשבתי שאזכה בתחרות. חשבתי שטעיתי בהרבה דברים, כי להרבה אנשים יצאו תשובות שונות ממני. גם כשאמרו לנו את התשובות, וראיתי שצדקתי בשאלות שחשבתי שטעיתי בהם, עדיין לא חשבתי שאני אזכה עד שאמרו זאת".
בתחרות הבנים בקמפוס לב זכו במקום השלישי מיכאל פייפר, במקום השני דניאל מרקוביץ ובמקום הראשון ליאב חלקדרוב – כולם תלמידי התיכון ע"ש תמר אריאל בנתניה.
ד"ר יבגני פרישמן, מנהל התחרות ומרצה בחוג להנדסת חשמל ואלקטרוניקה במרכז האקדמי לב, מדגיש כי "כמוסד אקדמי שדוגל במצוינות, אנו מקיימים את האולימפיזיקה כדי לעודד זאת בקרב תלמידי החינוך הדתי ולתת להם את האפשרות לשאוף גבוה, לפתח את דרכי החשיבה והלימוד ולאפשר להם להתפתח ולפתח את מדינת ישראל במסגרת מקצועות העתיד של המשק. פיסיקה מהווה בסיס ללימודים אקדמיים. המטרה היא כי כלל התלמידים ולא רק אלה שמעורבים בתחרות ובלימודי הפיזיקה יהיו מודעים לחשיבות המקצוע במסגרת הלימודים האקדמיים ובכלל".
ראש קמפוס טל, אתי שטרן: "כמוסד המדורג בצמרת המוסדות האקדמיים המשלבים נשים באקדמיה בתחומי ההנדסה והמחשבים, שמחנו לארח גם השנה את הדור הבא של המדעניות של ישראל. קמפוס טל מעניק לנשות המגזר הדתי בית איכותי ללמידה אקדמית ברמה גבוהה ביותר בתחומים אלה, ובו בזמן אינו מתפשר על העשרת עולמן הרוחני של הסטודנטיות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו