פעמיים כי טוב: 2 מתכונים מנצחים להמבורגר פרווה

טוב לגוון במיוחד כשזה מגיע להמבורגר שלכם. אספנו עבורכם 2 מתכונים קלים וטעימים להמבורגר פרווה משעועית ודג סלומון, שלא נופלים מהבשר הטחון- בתאבון

1. מתכון לפייש בורגר

מנות: 4 המבורגרים בגודל בינוני |  קל להכנה

פייש בורגר (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
900 גרם פילה סלמון, ללא עור
2 חלבונים
1 כף חרדל דיז'ון
1/2 כוס פירורי לחם טריים (טוחנים בבלנדר 2 פרוסות לחם לבן)
2 כפות שמיר קצוץ טרי
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הסלמון, אורזים מחצית מכמות הסלמון בשתי שקיות ניילון אטומות (שקית בתוך שקית) ובעזרת פטיש שניצלים, כותשים את הדג. חוזרים שוב על הפעולה בחצי הנותר.

2.בקערה גדולה, מערבבים את כל כמות הסלמון יחד עם החלבונים, החרדל, השמיר, פירורי הלחם והמלח, לתערובת אחידה.

3.יוצרים 4 קציצות בעובי 2 ס"מ.

4.מחממים 2 כפות שמן במחבת פסים על אש בינונית, ומטגנים את הקציצות במשך 5 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

5. את הקציצות החמות מכניסים הישר לתוך לחמניה עגולה ומלאה בשומשום, ירקות ורטבים אהובים.


מתכון להמבורגר משעועית אדומה ופטריות

מנות: 3 המבורגרים גדולים או 5 בינוניים | קל להכנה

המבורגר שעועית אדומה ופטריות (צילום: אפיק גבאי)

מצרכים:
3 כפות שמן זית
3 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות
1 בצל/ 1/2 כוס שבבי בצל
1 קופסא שעועית אדומה מוכנה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה

אביזרים: מעבד מזון, רינג עגול, תבנית אפייה+ נייר אפייה

להגשה:
חסה
בצל סגול
פרוסות עגבנייה
2 כפות שמן זית
לחמניות המבורגר
צ'יפס
רוטב צ'ילי

אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת את הפטריות עם הבצל כ 2 – דקות.

2. מסננים מנוזלים את השעועית האדומה ומעבירים למעבד מזון עם התבלינים, הפטרוזיליה והפטריות טוחנים, מעבירים לקערה ומוסיפים תבלינים ופירורי לחם.

3. משמנים את נייר אפייה על תבנית ויוצרים קציצות המבורגר בעזרת רינג או בעזרת כפות הידיים ואופים בתנור כ- 20 דקות עד להשחמה.

4. לאחר האפייה מרכיבים המבורגר עם הרטבים והירקות עם צ'יפס בצד.

בתאבון!

================

המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע