ראש ישיבת ההסדר 'אורות שאול' ברעננה, הרב יובל שרלו, התייחס לפרשה שהתפוצצה סביב סגן שר הבריאות יעקב ליצמן ואמר כי במידה והחשדות נגדו אכן נכונים והוא ניסה לסייע למלכה לייפר שתקפה מינית את תלמידותיה, מדובר "בעיוות של יסוד התורה", כהגדרתו.
בקבוצת 'זיקים', בה מפרסם הרב שרלו מדי ערב מאמרים קצרים על ארועי היום, כתב הרב שרלו: "דברי הרב ודברי התלמיד – דברי מי שומעים? זהו אחד הכללים היסודיים ביותר בשאלה למי לציית. הרב, בטיעון הלכתי זה – הוא הקב"ה. מקור הציווי. המוסר המחייב. התלמיד – הוא כל אחד שמצווה על אדם לעשות משהו לא מוסרי, אסור, פשיעה".
לדברי הרב שרלו: "גם אם מדובר בציווי שבא מאדמו"ר – לעניין זה הוא תלמיד. ואם אכן נעשה עוול שמשמעותו אי-הסגרה של פושעת חמורה – לא יכולה להיות לזה הצדקה כלשהי. זהו עיוות של יסוד התורה, יסוד האמונה, של תעודת הזהות של אברהם אבינו ע"ה- "ושמרו דרך ה' לעשות צדקה ומשפט".
בסוף דבריו כתב הרב שרלו: "חובה להסגיר את מי שנמלטה לארץ הקודש למערכת משפט הוגנת, כדי שייעשה צדק עם הנפגעות, ושלא תהא מדינת ישראל מערכת של שיתוף פעולה עם ניצול מהסוג היותר חמור שיש. ובערת הרע מקרבך".
כזכור, סגן שר הבריאות יעקב ליצמן נחקר ביום חמישי במשרדי להב 433, בחשד לביצוע עבירות בטוהר המידות, כלשון הודעת המשטרה.
על פי החשד, ליצמן חרג מסמכותו ופעל להשיג חוות דעת שקריות על מנת למנוע את הסגרתה של מלכה לייפר בתואנה שהיא אינה מסגולת נפשית לעמוד לדין ולכן לא ניתן להסגיר אותה לאוסטרליה.
לייפר חשודה בעבירות חמורות בתלמידותיה והיא מבוקשת על עבירות פדופיליה באוסטרליה, שם לימדה בעבר והוא פעל על פי החשד, בניגוד לחוק בניסיון למנוע הסגרת מבוקשת.
תגובות
אה, איזה כיף סוף סוף חרדי לתקוף! ועוד אולי בכלל.. בצדק... כמב שזה ניכר.....
ליצמן דווקא פעל למען בריאות העם. הרב ליצמן לכ היה פופוליסט. מילא שליחות נאמנה למען כלל החולים. מאחל לו ממעמקי ליבי שיוכיח את צידקתו. ב.כ.
ליצמן שפוט וסוגד לגורו שלו! אדם בנוני וטיפש ו אינו ראוי לתפקיד ציבורי ודעתו מבולבלת !!
כרגיל הרב שרלו ממהר לפרסם תמיד רץ לפרסם גינויים עוד לפני שמשהו ברור. על אתיקה הוא אוהב לדבר אבל שוכח את הכלל היסודי של הלכות לשון הרע (ירצה יקרא לזה האתיקה של הדיבור או קשקוש אחר) שאין לקבל לשון הרע על דבר שאינו וודאי. אם אין לך מקור מוסמך שזה באמת קרה אסור לקבל זאת ובטח שלא להשמיץ אדם בגלל זה