רגע אחרי שהוצגה באופן רשמי כחברה החדשה ברשימת מפלגת הבית היהודי, אשת התקשורת והעיתונאית יפעת ארליך סיפרה הערב (רביעי) לסרוגים על תחושותיה לקראת הדרך החדשה והסיבות שהובילו להחלטתה להיכנס לפוליטיקה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"זו הרגשה של התרגשות גדולה, של אחריות כבדה שמונחת על הכתפיים, והרבה תפילה שאצליח לעמוד במשימה הזאת" אמרה לאחר מסיבת העיתונאים שבה הוצגה "אני מאד שמחה שבבית היהודי הבינו כמה חשוב לשים את הנשים בחזית. אני מקווה שאוכל לעמוד בשליחות שלי".
"בעת הזאת התחושה שלי היא שאנחנו נמצאים במשבר של מנהיגות, ולא יכלתי לעמוד יותר מנגד" הוסיפה וסיפרה על ההחלטה לעזוב את העיתונאות ולעבור לכנסת. "באמת הגעתי להבנה שהשליחות שהייתה עד עכשיו הייתה חשובה, אבל עכשיו אני יוצאת לדרך חדשה ושליחות ציבורית, ונושאת תפילה לריבון העולמים שיצליח את דרכי".
עוד סיפרה על היחסים בינה לבין יו"ר המפלגה, הרב רפי פרץ. "אני באתי להראות שאני באמת ליברלית, שיש דעות ששונות מדעות של אנשים אחרים במפלגה- וזה בסדר גמור. הרב רפי דיבר על זה יפה, וזה מכאיב אותי התיוגים שכל אחד חייב להיות במשבצת שלו" טענה. "הרב רפי הוא בן אדם ערכי, מדהים, מחבק, פתוח- ואני לא מצליחה להבין את זה שנוצר תחושה של חרד"ליות. אז הנה, פתחנו את זה. אני ליברלית, ואשמור על הערכים הליברלים שלי. ליברל אמיתי הוא אדם שלא פוסל מישהו אחר, לא בגלל שהוא הלך להתייעץ עם רב אלא בגלל שהוא מסוגל להכיל את זה שיש דעות אחרות"
"הבית היהודי צריך אישה מנהיגה"
כשנשאלה מה הדבר הראשון שתרצה לעשות כחברת כנסת, ארליך אמרה כי "יש המון נושאים שאני עוד רוצה ללמוד. אחד הדברים שח"כ חייב לומר לעצמו זה כמה עליי ללמוד לעומק וברצינות לפני שמתחילים לנפנף בסיסמאות והכרזות. אני תמיד השתדלתי לפני שאני כותבת כתבה או טור ללמוד את הנושא כמה שצריך. זה מה שאני רוצה לעשות בכנסת- לדבר עם אנשי המקצוע, להבין את הדברים לעומקם, להבין טעויות של אחרים".
לטענתה, "יש הרבה נושאים בוערים במדינה, כמו נושאים נשיים. מאד כואב לי מצב הגיור בישראל, ואני חושבת שזה משהו שחייב להיות בשיח. כמובן שאני בעד גיור הלכתי, אבל אנחנו לא מדברים על הדברים האלה. אנחנו עסוקים קצת מדי בהישרדות, בתוכן ובמהות. אני מקווה שהגל הזה יירגע, ונוכל להתחיל לדבר על המהות או הדברים".
עוד התייחסה לדיווחים על ההתנגדות במפלגה לשיבוצה לשיבוצה במקום השני על חשבונו של מוטי יוגב, וטענה כי "אני לא יודעת מאיפה זה הגיע. אף אחד פה לא דיבר על מקומות ורשימות. אני לא אמרתי שום דבר פרסונלי לגבי עצמי".
בסיכום דבריה התייחסה להחלטה לשריין אותה במשבצת המשוריינת לאשה ברשימת המפלגה. "אמרתי לוועדה שבחרה שאני לא מאמינה בועדות קישוט. נשים זה לא וועדת קישוט. אני לא על תקן האישה היפה או המכוערת- אני על תקן האישה המנהיגה, והבית היהודי צריכה אישה מנהיגה" טענה. "אני לא חושבת שייראה טוב בכל חיבור שנעשה שנשים יידחקו הצידה. נמצא את הדרך, ואם יש אישה אחרת- שתהיה אישה אחרת. העיקר שגם ברשימה המאוחדת נשים יהיו מובילות".

מה דעתך בנושא?
12 תגובות
3 דיונים
יפה לך
למה באתר לא דתי ולא לאומי?
21:28 18.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רם
מה תחבורה ציבורית בשבת? זה דתיים אלה?
07:52 15.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
התמים
ואופי כיסוי הראש - זה מה שמטריד את המגיבים ? תהיו מוטרדים מבעיות קצת יותר רציניות : מה דעת יפעת ארליך וכל אנשי המפלגה בסוגיות הבאות , ולאו דווקא בסדר...
ואופי כיסוי הראש - זה מה שמטריד את המגיבים ? תהיו מוטרדים מבעיות קצת יותר רציניות : מה דעת יפעת ארליך וכל אנשי המפלגה בסוגיות הבאות , ולאו דווקא בסדר הזה : מצב בתי החולים , מצב התחבורה הציבורית , קירוב לבבות ( גם של רפורמים ר"ל ) , כיצד להתמודד עם מדינה דו לאומית , מחירי הדיור , עזיבת טובי בנינו לחו"ל, המצב הבטחוני הגרוע מאי פעם בעזה ובצפון ( תחת מנהיגותו של הביטחוניסט ביבי ) , הפילוג בעם, השיח המתלהם והמסוכן בציבוריות הישראלית, הפרדה מגדרית ברחובות ובשטחים ציבוריים שונים, מצב העובדים הסוציאליים, קיצבאות הנכות, הפגיעה המתמשכת ברשויות החקירה והמשפט, ועוד כהנה וכהנה סוגיות חשובות. תנו דעתכם על סוגיות אלו ולא על גודל כיסוי הראש של פלונית. את חברי הכנסת יש לבחון בהתייחס לדעת על אלה ולא בגודל הכיפה או אורך הפיאות או השרוול.
המשך 11:55 14.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נו באמת
ספוילר: יפעת אליך לא תהיה חברת כנסת. בואו נהיה ריאלי עם. גם אם כולם כולם יתאחדו - מקום שלישי בבית היהודי לא יהיה ריאלי. נקודה סוף פסוק..
23:49 13.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמית
שמאז שחרב הבית לא ניתנה נבואה אלא לשוטים...
22:15 20.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רותי
בבקשה לקרוא כל פוסט לפני שהוא עולה. קחו את הפוסט על הגב' ארליך, וראו כמה שגיאות.
22:46 13.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאור
ואנחנו הציונות הדתית תשלם על פליטות הפה שלך
22:22 13.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם יעקובי
היה ראוי לציבור הדתי הלאומי היקר שרוב נשותיו הולכות עם כיסוי ראש לקבל מנהיגה ששמה כיסוי ...
היה ראוי לציבור הדתי הלאומי היקר שרוב נשותיו הולכות עם כיסוי ראש לקבל מנהיגה ששמה כיסוי ראש זה קידוש ה גדול כי היא מייצגת ריבבות יפעת היא אישה אייכותית אבל כבוד ה חשוב מהכל
המשך 21:54 13.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חן
אל תסתכל בקנקן
07:03 14.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי יצחק
תצליחו
21:18 13.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פפה
בשביל 46 אלף שח לחודש גם אני לא הייתי עומד מנגד. עם כל הכבוד מה היא עשתה בשביל מדינה?????
21:10 13.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בניטשקה חונטשקה
גם נראה לי, כי כל הרבנים הציוניים, יחרימו את ה''ימין החדש''
21:47 13.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר