הראיון הבלעדי שהעניק יו"ר מפלגת 'חוסן לישראל' ל'ידיעות אחרונות', כבר עורר הדים השבוע לאחר שבחלק ממנו שפורסם כקדימון מצוטט גנץ כשהוא מתייחס לגירוש היהודים מיישובי גוש קטיף ומסרב לגנות אותו.
בנוסף אמר גנץ כי "ההתנתקות בוצעה מתוך מחשבה מדינית של מדינת ישראל. הושג ציון גבוה ביכולת של כל הצדדים לא לקרוע את העם לשניים". גנץ הוסיף כי "זה היה מהלך חוקי, שהתקבל על ידי ממשלת ישראל ובוצע על ידי צה"ל בצורה כואבת אך טובה. צריך לקחת את הלקחים ולממש אותם במקומות אחרים".
דבריו של גנץ העמידו אותו בפני מתקפה מימין, וגנץ נאלץ להוציא הבהרה כי כשאמר "צריך לקחת את הלקחים מההתנתקות ולממש אותם במקומות אחרים", הוא לא התכוון לכך שבממשלה שהוא יעמוד בראשה יהיו נסיגות חד צדדיות.
כעת, עם פרסומו של הראיון המלא, נחשפות עוד עמדות והשקפות של גנץ שמזוהות עם השמאל. כך למשל לשאלה האם ישב עם החרדים בממשלה, השיב גנץ: "בוודאי, בוודאי. אני לא פוסל שום דבר" כשנשאל את אותה השאלה על הערבים הוא אמר: "אני לא פוסל אף אחד שהוא ציוני ויודע לעבוד באינטראקציה עם הממשלה. הערבים הם אזרחי המדינה. אני נוסע מפה שש דקות ואוכל בכפר קאסם. הערבים הם אזרחי המדינה. הם שמים את הקול שלהם בקלפי. יש להם את הזכויות שלהם. מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית וכל אזרחיה שווים".
בהמשך התייחס גנץ לתרחיש לפיו הוא יעשה גוש חוסם עם המפלגות הערביות והשיב: "לא עושה שום גוש חוסם עם הערבים. כי אנחנו ננצח. מה זה גוש חוסם הערבים?".
ביחס לאורח חייו האמוני סיפר גנץ: "אני חילוני מסורתי. על שולחן האוכל יש קידוש כל יום שישי בערב. אני הולך לבית הכנסת ויושב על הכיסא של אבא שלי. אני מאוד אוהב את המסורת. היא מאוד חשובה לי. אמונה זה כבר עניין אינטימי"
בני גנץ סירב להשיב לשאלה האם הצביע בעבר למפלגת ימין ואמר: "לא הצבעתי תמיד לאותה מפלגה, תמיד מפלגת מרכז, לא ללפיד".

מה דעתך בנושא?
20 תגובות
3 דיונים
נועם
איטליה הנוצרית ערב הסעודית המוסלמית
12:00 08.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
סוריה חוזרת ליהודים ולדרוזים
12:00 08.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
הרבי מלובביץ' מנהיג היהודים
18:39 12.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
סוריה חוזרת ליהודים
18:38 12.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
יש מלחמת דת וצריך לעצור אותה
10:48 27.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פרוג'קטור השמאל מאיר
תפקידיו בצבא והתנהלותו מוכיחים כמה הוא בעומק השמאל בישראל...
00:39 10.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עדו
נתחיל בזה שערביי ישראל הם אזרחים לכל דבר ולכן הם יכולים להיות בקאוליציה..יש הרבה מדינות בעולם שהשרים הם שרים יהודים, אז למה שם מקובל ואצלנו לא ? דבר נוסף אם...
נתחיל בזה שערביי ישראל הם אזרחים לכל דבר ולכן הם יכולים להיות בקאוליציה..יש הרבה מדינות בעולם שהשרים הם שרים יהודים, אז למה שם מקובל ואצלנו לא ? דבר נוסף אם כבר אזרחים הם גם צריכים לעשות מעין שירות לאומי .שירות בבתי חולים/ משטרה / מכבי אש וכו .אם כבר מדברים על שיוויון ...נתחיל אם זה ומשם נתקדם..
המשך 13:08 08.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טול קורה!
אז מה רוצים מגנץ?
11:55 08.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אידיוט
....
11:14 08.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גל
מדינה יהודית לא יכולה לפגוע בגר ותושב וחייב שיתבצע תיקון
10:37 08.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ינאי
נכון אסור לפגוע בגו ותושב...רק אם הוא נאמן לך....אבל אם הוא לא נאמן לך ...הרי הוא אוייב לכל דבר.
16:26 08.02.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר