מבצעים שיחות וידאו באייפון? כדאי שתיזהרו

תקלה חדשה התגלתה באפליקציית FaceTime של אפל, המשמשת לשיחות ווידאו באייפון, במסגרתה המשתמש שמחייג יכול להאזין ולצפות במצלמת המכשיר שאליו הוא מתקשר- גם לפני שהצד השני ענה לשיחה. באפל כבר עובדים על פתרון

מבצעים שיחות וידאו באייפון? כדאי שתיזהרו
  (צילום: שאטרסטוק)

משתמשים באייפון לשיחות וידאו? כדאי שתיזהרו: תקלה חדשה וחמורה במיוחד התגלתה באפליקציית "FaceTime" של אפל, המשמשת לשיחות וידאו באייפון- המהווה סכנה חמורה לפרטיותכם.

במסגרת התקלה, שנחשפה על ידי אתר הטכנולוגיה 9to5MAC, משתמש שמחייג למספר אחר בשיחת וידאו יכול להאזין ולצפות במצלמה של המכשיר אליו התקשר- גם לפני שהמשתמש השני ענה לשיחה. התקלה מתרחשת כאשר אדם מוסיף את עצמו לשיחת וידאו קבוצתית לפני שהצד השני ענה לשיחתו- מה שגורם לאפליקציה לחשוב שהשיחה פעילה. כתוצאה, היא מפעילה באופן מיידי את המיקרופון והמצלמה של המכשיר השני, כאשר המשתמש לא מקבל התראה על כך שהמיקרופון והמצלמה פועלים.

חשוף לפרצת אבטחה. אפליקציית FaceTime של אפל (צילום: שאטרסטוק)

מרכיב חמור יותר של התקלה נובע מכך שבמידה והצד השני לא מספיק לענות לשיחת הוידאו לפני שהמשתמש מפעיל את השיחה הקבוצתית, הצלצול יפסיק- אך מסך המענה לשיחה יישאר. כלומר, אם לא עניתם לשיחה בזמן, הצד השני יוכל להמשיך לשמוע ולצפות במתרחש סביבכם. כמו כן, אם תנסו לנתק את השיחה באמצעות לחיצה על כפתור הנעילה, הצד השני יקבל גישה למצלמת הסלפי- מכיוון שבשיחת וידאו פעילה, כפתור הנעילה משמש להחלפה בין המצלמות במכשיר.

באתרי הטכנולוגיה תיינו כי התקלה מהוה פרצת אבטחה חמורה, מכיוון שהאקרים ותוקפים יכולים להשתמש בה כדי לעקוב אחרי אנשים ללא ידיעתם. עוד נמצא כי התקלה ניתנת להפעלה רק ממכשירי אייפון, אך הפעלת המצלמה והמיקרופון מתרחשת בכל מכשירי אפל שמפעילים את אפליקציית FaceTime- שכוללים גם מכשירי אייפד ומחשבי מק.

אפל בתגובה: "מבטיחים פתרון תוך שבוע"

באפל מיהרו להגיב לתקלה החמורה, ואמרו כי הם מודעים לנושא ועובדים על פתרון שיועבר לכל המשתמשים במסגרת עדכון תכנה. בינתיים הוחלט לחסום את פונקציית השיחות הקבוצתיות באפליקציה- כך שכעת תוכלו לבצע רק שיחות בין שני צדדים שלא הושפעו מפרצת האבטחה.

בחברה הבטיחו כי העדכון שיפתור את התקלה יופץ תוך שבוע- אך עד אז ניתן  לכבות לחלוטין את אפליקציית שיחות הוידאו במידה ואתם באמת חוששים לפרטיותכם. כדי לעשות זאת, נכנסים לאפליקציית ההגדרות, גוללים בתפריט עד שתמצאו את ההגדרות ל-FaceTime, ואז לוחצים עליה ומכבים את המתג בראש המסך. במחשבי מק ניתן לכבות את השירות על ידי פתיחת האפליקציה, לחיצה על "מאפיינים", ביטול סימן ה-וי בתיבת הסימון על הפעלת החשבון ואז לחיצה על כפתור הניתוק.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע