בדיוק בזמן: הגשם חזר וזה הזמן למרק מפנק - סרוגים

בדיוק בזמן: הגשם חזר וזה הזמן למרק מפנק

אחרי כמה ימים של שמש, הגשם חזר אלינו ואין יותר משמח לקבל את פניו עם מרק מפנק ומחמם. הפעם סידרנו לכם מתכון למרק פטריות עשיר שתוכלו להכין בפחות מ40 דקות

author-image
בדיוק בזמן: הגשם חזר וזה הזמן למרק מפנק
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק פטריות

אחרי כמה ימים של שמש, הגשם חזר אלינו ואין יותר משמח לקבל את פניו עם מרק מפנק ומחמם. הפעם סידרנו לכם מתכון למרק פטריות עשיר שתוכלו להכין בפחות מ40 דקות

מצרכים:
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות פורטבלו
2 בצלים לבנים, קצוצים דק
מלח ופלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט
100 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 1 ליטר מים + 2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות/עוף

אופן ההכנה:
1. בסיר מרק עמוק, ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. לאחר מכן קוצצים את הפטריות לקוביות ומערבבים אותן יחד עם הבצל בסיר.

2. מוסיפים לסיר את התיבול ובמידה ובחרתם גם את היין הלבן, נותנים לו להתאדות במשך כ-3 דקות.

3. יוצקים על הכל את המים הרותחים יחד עם אבקת מרק הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

4. מסירים מהאש את המרק ובמידה ורוצים מרק במחית סמיכה במיוחד, טוחנים את תכולת הסיר במקל בלנדר.

5. יוצקים את השמנת המתוקה על המרק, מערבבים ומחזירים את הסיר לאש לרתיחה נוספת וקצרה.

6. מומלץ להגיש חם עם פרוסות בגט קלויות

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו