חדשות המגזר

תהלה פרידמן נגד הרב שמואל אליהו

מועמדת יש עתיד לכנסת, תוקפת את הרב שמואל אליהו על דברים שנשא בישיבת 'פרי הארץ': "על רב מוטלת החובה המוסרית להוכיח את תלמידיו אם עשו מעשה נבלה, ולא לעודד אותם ולקרוץ להם"

תהלה פרידמן- נחלון (באדיבות המצולמת)
תהלה פרידמן- נחלון (באדיבות המצולמת) | צילום: תהלה פרידמן- נחלון (באדיבות המצולמת)

תהלה פרידמן, מועמדת יש עתיד לכנסת, תוקפת את הרב שמואל אליהו על הדברים שנשא השבוע בישיבת "פרי הארץ", ממנה יצא על פי החשד הנער שהרג את עיישה ראוואבי.

"הבוקר התבשרנו כי יוגש כתב אישום נגד אחד מהנערים שנתפסו, לאחר שדנ"א שלו נמצא על אבן בתוך המכונית שבה נרצחה. קשה להבין מדוע הרב הגיע כדי לעודד את חבריו של מיידה האבנים", אומרת פרידמן.

הדבר מגיע על רקע הפרסום שהרב אליהו ביקר בישיבת 'פרי הארץ' ברחלים לעודד את הנערים שחמישה מחבריהם שוחררו והיום (חמישי) הוגש כאמור כתב אישום נגד אחד מהם: "מערכת מושחתת ומסואבת, יש בה יחס של איפה ואיפה" אמר הרב לתלמידים ואף ציטט: "כי מבית הסורים יצא למלוך" .

פרידמן עונה לרב אליהו, "חוסך שבטו שונא בנו, ועל רב מוטלת החובה המוסרית להוכיח את תלמידיו אם עשו מעשה נבלה, ולא לעודד אותם ולקרוץ להם. בעשותו כן הוא חוטא לתפקידו, לתלמידיו, ולאלוקיו. מדוע, אם כן, הרב נותן גיבוי למי שחטא ומחזק את חבריו?

אדרבא, ביקורו בישיבת פרי הארץ יכול היה להיות ביקור משמעותי ומשפיע על התלמידים אם רק היה יוצא בקריאה ברורה – לא תרצח. אולם כשרב חשוב מדבר עם נערים צעירים וממעיט מחומרת מעשה זריקת האבנים הוא גם מעודד את ההרג הבא וגם מתיר את דמם של מתיישבי יהודה ושומרון הסופגים תדיר אבנים המסכנות את חייהם".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

29
24
יאיר קליין
24.01.19

היא יודעת אני מבין שהיא יודעת שהם עשו אולי במקום יש עתיד שתתגייס למחלקה היהודית כי הם, עצמם לא סגורים על העניין