שרת המשפטים איילת שקד (הימין החדש) נפגשה הבוקר (שישי) עם אנשי מחאת הדרוזים נגד חוק הלאום, בראשות אמל אסעד וח"כ לשעבר שכיב שנאן ששכל את בנו ביולי 2017.
שקד הביעה הזדהות עם הכאב האמיתי שחשים בני העדה אך הבהירה להם כי חוק הלאום חיוני בייחוד נוכח המהפיכה השיפוטית של אהרון ברק לפני 25 שנה. שקד הבהירה לראשי המחאה כי חוק הלאום לא ישונה.
שקד ציינה כי בקדנציה האחרונה היא פעלה רבות למען שוויון אזרחי מלא לבני העדה, כולל מינוי שופטת דרוזית, מינוי קאדים לבית הדין השרעי הדרוזי וקידום תקציבים לעדה.
לדברי שקד: "בני העדה הדרוזית הם אחים ובשר מבשרה של מדינת ישראל. חוק הלאום אינו פוגע כהוא זה בשוויון בין היהודים לדרוזים בישראל. הוא אומר את המובן מאליו ומהווה כלי פרשני עבור בית המשפט שיאזן את הפרשנות הבעייתית שניתנה נוכח חוק יסוד כבוד האדם וחירות".
עוד הוסיפה ראש מפלגת הימין החדש כי "ברור שתחושת בני העדה היא אמיתית ולא ניתן להתווכח איתה. בממשלה הבאה נצטרך למצוא את הדרך לתקן את התחושה, בלי שינוי חוק הלאום".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
החוק לא פגע בהם.
אכן הדרוזים הם נאמנים ותורמים למדינה.
13:39 18.01.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים וייס
שיבקשו פטור מהצבא.
12:52 18.01.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר