אתמול (ב') התקיים בשכונת שמואל הנביא בירושלים כנס בנושא הקרבת קרבן פסח בהר הבית, גם ללא בית מקדש.

בשונה משנים קודמות, הכנס השנה לא היה רק תיאורטי, אלא בוצע בו גם תרגול חי של כל שלבי הקרבת הקרבן, מהשחיטה דרך קבלת הדם וזריקתו על המזבח, וכלה בצלייתו בתוך תנור אש ואכילת בשר הקרבן.

דעה: עדיף לעשות את ליל הסדר ברומניה ולא בירושלים

עוד לפני השחיטה, התקיים כנס תורני בו דנו רבנים בסוגיות של הקרבת קרבן פסח בזמן שאין בו מקדש. בין הדוברים הרצו נשיא מכון המקדש הרב ישראל אריאל, הרב זלמן נחמיה גולדברג, הרב יהודה קרויזר והרב איתי אליצור.

במעמד שחיטת הקרבן השתתפו כהנים שלבשו בגדי כהונה שיוצרו במיוחד במכון המקדש, כשלצם עומדים לווים המלווים את מעמד השחיטה בשירה ובנגינת ההלל בכלי נגינה מיוחדים המיועדים לעבודה במקדש.

כפי שפרסמנו ב'סרוגים' בשבוע שעבר, ב'מכון המקדש' החלו ברישום של מנויים (משתתפים) להקרבת קרבן הפסח עוד השנה בהר הבית, כשעלות כזית מקרבן פסח עומדת על 12 ש"ח לאדם. התרגול אתמול היה צעד נוסף בדרך למימוש החלום של הקרבת הקרבן על הר הבית.

תמונות מתרגול הקרבת קרבן פסח

(באדיבות אתר נאמני ארץ)

שחיטת הגדי

 

תחילת הפשטת העור

 

יו"ר התנועה לכינון המקדש, הרב יהודה גליק מציג לצופים את העור המופשט

 

הגדי תלוי על מקל, ובשרו מנותח להוצאת האברים הפנימיים

האמורים נזרקים על מזבח מאולתר, כמו גם הדם שנזרק על היסוד

מקל מעץ רימון מוכנס אל הגדי לצורך צלייתו

כהן בבגדי כהונה, היה אחראי על אחת מארבעת העבודות (קבלת הדם, הולכתו וזריקתו)

צליית הקרבן בתוך תנור אש

 

 

 

הגדי אחר צלייתו, מוכן לאכילה

חלוקת הבשר לקהל המנויים (כל אחד כזית)

 

חיתוך הבשר נעשה בלא לשבור את עצמותיו של הקרבן

 

העצמות והבשר שנותרו אמורים להשרף למחרת הפסח