במד"א נערכים לקראת חג הפסח. תחנות מד"א ממורקות ומצוחצחות לקראת החג, וכחלק מהיערכות הארגון לחג נמכר גם החמץ שיש בהן לנוכרי.
ארגון מד"א הסמיך את הרב שמואל אליהו, רבה של צפת, למכור את החמץ לנוכרי, הבוקר (א'), נפגש מיופה כוח מטעם הארגון נפגש עם רבה הראשי של צפת, הרב שמואל אליהו וחתם בפניו על שטר מכירת החמץ שיימכר לנכרי על ידי הרב אליהו.
הרב שמואל אליהו עומד בראש ועדת הרבנים שהקימה מד"א כחלק מהתחשבותה בצרכי מתנדביה שומרי התורה והמצוות.
לפני כשנתיים פורסם בעלון "עולם קטן" מאמר ארוך ובו נסקרו הבעיות בהן נתקלים המתנדב והמתנדבת הדתיים במד"א. השירות המשותף של בנים ובנות בגיל צעיר, כמו גם המפגש עם בני נוער שאינם דתיים, בצירוף העובדה שהשירות במד"א מלווה במתח נפשי גבוה ובחוויות מסעירות רבות משותפות, גורמים להתמודדויות מאוד לא פשוטות.
בנוסף, החיכוך המתמיד, שלעיתים קרובות הוא אפילו נצרך והכרחי, וההיתרים הזמניים לגעת בחולה או במתנדבת לצרכים טיפוליים – גורמים גם הם לשחיקה לא קטנה. שלא לדבר על מערכות יחסים שנוצרו לא פעם בין מתנדבות לבין מתנדבים או עובדים מבוגרים.
וועדת הרבנים שבראשה עומד הרב שמואל אליהו, מתכנסת אחת למספר חודשים ודנה בענייני ההלכה הנוגעים לאיש הרפואה, ומורים הלכה למתנדבים, כשמד"א מצידה עושה מאמץ לבוא לקראת המתנדבים וכונני מד"א שומרי התורה והמצוות.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
j bh nhbjy,
21:10 07.05.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר