לאחר הצהרת ראש הממשלה נתניהו, במשרד המשפטים מבהירים על פעולות החקירה בתיקי נתניהו: הן "נעשו באופן מקצועי ויסודי".

עוד אמרו כי כל תיקי החקירה הנוגעים לראש הממשלה מתבצעים בליווי פרקליטת מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) ובפיקוחם של פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה, והכל "על פי שיקולים מקצועיים של ניהול חקירה וחתירה לחקר האמת בלבד".

הם הוסיפו לדרישת ראש הממשלה לערוך עימות מול עדי המדינה נגדו כי "אין זה ראוי שרשויות אכיפת החוק תתייחסנה לפעולות החקירה ולפרטי העדויות בתקשורת, ודאי לא בשלב זה". משכך הבהירו, "אין בדעתנו להתייחס לגופם של דברים".

על ממצאי החקירה הוסיף דובר משרד המשפטים: "החקירה כעת בידי היועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה ואנשי צוותם במסגרת תהליך עבודה סדור ומקצועי, שאיננו מתנהל ולא אמור להתנהל באמצעי התקשורת".