הרמטכ"ל לשעבר, גבי אשכנזי, אמר בשיחות סגורות עם מקורביו כי טרם החליט סופית האם להיכנס לפוליטיקה, עם זאת חשף בפניהם אשכנזי כי אם בסופו של דבר היא יחליט להצטרף למערכת הפוליטית, זה יהיה למפלגת הליכוד.
על פי הדיווח ב'ישראל היום', בניגוד לשני רמטכ"לים לשעבר אחרים, בני גנץ ומשה יעלון, אשכנזי אינו מעוניין לעמוד בראש מפלגה חדשה אלא להשתלב בכזו שכבר קיימת. ההערכות הן כי אשכנזי מבין את הנזק שנעשה לו ב'פרשת הרפז' ולכן מעדיף כי אם יכנס לפוליטיקה הוא יעשה זאת בעצימות נמוכה.
ראוי לציין כי אם המהלך יצא לפועל, המפסיד העיקרי ממנו יהיה השר יואב גלנט שפרש השבוע ממפלגת כולנו וצפוי להתמודד לקראת הבחירות הקרובות על מקום ברשימת הליכוד לכנסת. מלבד הדם הרע שעבר בין השניים במסגרת פרשת הרפז, הצטרפותו של אשכנזי לליכוד תהפוך אותו למועמד בולט על תיק הבטחון בבחירות הבאות, תיק שכרגע נראה שהמועמד היחיד אליו הוא גלנט עצמו.
בתוך כך, שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר משה (בוגי) יעלון רשם אתמול את מפלגתו החדשה: תל"מ, "תנועה לאומית ממלכתית". שם המפלגה אינו מקורי; ב־1981, לקראת הבחירות לכנסת העשירית, הוקמה מפלגת תל"ם (תנועה להתחדשות לאומית) על ידי משה דיין.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים