המשבר בקונגרס נמשך: השבתת הממשל האמריקני נכנסת היום (רביעי) ליומה ה-12, ובבית הנבחרים עדיין לא מצליחים להגיע להסכם על תקציב המדינה. הנושא העיקרי שנתון במחלוקת הוא הדרישה של הנשיא טראמפ להקצות משאבים לבניית החומה בגבול בין ארה"ב ומקסיקו, כשהדמוקרטים מתנגדים לכך ומעוניינים בפתרון חלופי למשבר ההגירה הבלתי חוקית.
על רקע המשבר, בבית הלבן הודיעו כי טראמפ ונציגי הרפובליקנים והדמוקרטים ייפגשו עם בכירי המחלקה לביטחון פנים במטרה לבחון את הנושא. בהודעה דוברת הבית הלבן, שרה האקבי סנדרס, תקפה בחריפות את הדמוקרטים והאשימה אותם באחריות למשבר ולהשבתה.
"הנשיא טראמפ הגיש הצעה רצינית לדמוקרטים בלב טוב, במטרה לפתוח מחדש את הממשל, לטפל במשבר בגבול ולהגן על אזרחי ארה"ב. עד כה לא שמענו תגובה מהדמוקרטים, שמסרבים להתפשר" טענה סנדרס. "מנגד, [יו"ר בית הנבחרים ומנהיגת המפלגה הדמוקרטית] ננסי פלוסי הציגה הצעה שלא תאפשר את סיום ההשבתה, מכיוון שהיא לא תגן על הגבול ומציב את הרצונות של מדינות אחרות מעל הדרישות של אזרחינו".
"הנשיא טראמפ מעוניין בהסכם שיאפשר לפתוח מחדש את הממשל, ובמקביל יגן על ביטחון ארה"ב" הוסיפה. "ההצעה שלה לא כוללת תקציב ראוי לביטחון פנים ולא ישמור על האזרחים מפני סחר בסמים ומפשיעה".
כזכור, ההשבתה של ממשל ארה"ב התחילה לפני כשבועיים, לאחר שחברי בית הנבחרים סירבו לקבל את הדרישה של טראמפ ולהקצות 5.7 מיליארד דולר לבניית חומה בגבול מקסיקו. כתוצאה, המושב התפזר מבלי להצביע על אישור התקציב לשנת 2019. בהמשך טראמפ הסכים להוריד את הדרישה ל-4 מיליארד דולר, אך במפלגה הדמוקרטית הודיעו כי יסרבו לכל הצעה שכוללת מעל 1.3 מיליארד דולר לפעילות נגד הגירה.
טראמפ עצמו התייחס באכזבה לנושא. "אין ביכולתנו לעשות דבר. המדינה שלנו חייבת ביטחון בגבול, אנחנו לא רוצים שאנשים שלא אמורים להיות פה ייכנסו בכל זאת, אלא שכולם ייכנסו בהליך חוקי. יש כל כך הרבה בעיות, ואנחנו לא רוצים אותם בארה"ב. הדבר היחיד שיעצור את זה זה החומה" אמר. "עכשיו הכל תלוי בדמוקרטים. אין ביכולתנו לעשות דבר בלי ההצבעות שלהם. בוא נפעל ביחד כדי שההשבתה לא תימשך יותר מדי זמן".
מנגד, חברי המפלגה הדמוקרטית טענו כי טראמפ השבית את הממשל כיוון ש"חווה התקף זעם". יו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי, ומנהיג הדמוקרטים בסנאט, צ'אק שומר, הוסיפו כי "טראמפ קיבל את מה שהוא רצה".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים