הצלחה מדינית בברזיל: גורמים מדיניים בישראל סיכמו היום (רביעי) את פגישתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו כהצלחה גדולה. לדבריהם, "ישראל קיבלה כמעט את כל מה שביקשה".

השניים, שנפגשו אמש בברזיליה במהלך טקס ההשעה של הנשיא ז'איר בולסונרו, דנו בסוגיות השונות הנוגעות לאיומים כלפי ישראל, ביניהן האיומים מחיזבאללה ומסוריה וההתבססות האיראנית. לדברי הבכירים, נתניהו הציג לפומפאו רשימה של 8 דרישות- מתוכם שבעה נענו בחיוב, כשהסוגיה היחידה שעדיין לא נפתרה היא מחלוקת על עסקת המכירה של מטוסי ה-F-16 מישראל לקרואטיה.

להערכת הגורמים המדיניים, נתניהו יצא מהמפגש עם פומפאו "בתחושה שיש לישראל השפעה בתחומים מסוימים, וכי יחד עם ארה"ב מקדמות שתיהן רעיונות שונים בנוגע לסוריה".

עוד נאמר כי השניים שוחחו על העברת שגרירות הונדורס לירושלים, זאת לאחר שנתניהו נפגש עם נשיא הונדורס חואן אורלנדו הרננדז. הנשיא מהונדורס הצטרף גם כן לחלק מהפגישה עם פומפאו, כשישראל נענתה לבקשה של הרננדז "לפתוח פתח אצל ארה"ב". "ישראל רוצה לסייע למדינות דרום אמריקה לפתור חלק מהבעיות בתחומי המים, הכלכלה והביטחון, וגם לארה"ב יש אינטרס בכך" נטען.

אמש נתניהו אמר כי הוא "מודה לארה"ב על התמיכה במאמצי ההגנה העצמית שלנו נגד סוריה וחיזבאללה בימים האחרונים". לפני הפגישה עם פומפאו ראש הממשלה טען: "נשוחח על שיתוף הפעולה האינטנסיבי בין ישראל לבין ארה"ב, שיעסוק גם בשאלות העולות בעקבות ההחלטה האמריקנית לגבי סוריה. נדון כיצד להעמיק אף יותר את שיתוף הפעולה המודיעיני והמבצעי בסוריה ובמקומות אחרים, ועל הדרכים לבלום את התוקפנות האיראנית במזרח התיכון. זאת מטרה משותפת שלנו"