נשאר לכם אורז? קבלו 3 רעיונות לשדרוג

נשאר לכם כמויות של אורז משבת? אספנו במיוחד בשבילכם 3 רעיונות בעזרתם תוכלו להפוך את האורז לארוחה שונה לחלוטין. החל ממרק מפנק ועד לממולאים של בית

מרק אורז ועגבניות 

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
2 כוסות אורז
12 עגבניות בשלות
צרור בזיליקום טרי – העלים בלבד / כף גדושה בזיליקום מיובש
3 כפות שמן צמחי
8 שיני שום
4 כפות רסק עגבניות
2 ליטר מים רותחים
שמן זית
קמצוץ סוכר
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

1. מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות. פורסים לפרוסות את שיני השום.

2. מחממים שמן בסיר גדול, ומטגנים בו קלות את השום יחד עם העגבניות במשך 5 דקות.

3. קורעים גס את עלי הבזיליקום ומוסיפים לסיר (או פשוט מוסיפים בזיליקום מיובש) ומתבלים במעט סוכר, מלח ופלפל לבן ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את רסק העגבניות והמים, מערבבים ומבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.

5. בעזרת מקל בלנדר טוחנים היטב את המרק, עד לקבלת מרקם סמיך, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש

6. רגע האיחוד: מאחדים את מרק העגבניות עם האורז ומגישים!


מתכון לאורז מוקפץ בסגנון תאילנדי 

לא תאמינו כמה קל להפוך את האורז למנה מלאה בכל טוב שתעניק לכם קפיצה מהירה לתאילנד לצפייה במתכון לחצו כאן 

(צילום: healthynibblesandbits.com)


מתכון לממולאים 

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

8 פלפלים בצבעים שונים
250 גרם בשר בקר טחון (לא חובה)
1 כוס אורז
1/4 כוס צנוברים
1 בצל
1 עגבנייה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1 שן שום
לתיבול: סוכר, מלח ופלפל

אופן הכנת המילוי:

1.קוצצים דק את הבצל, וחותכים לקוביות קטנות את העגבניות.

2.מחממים 3 כפות שמן במחבת(מומלץ שמן זית) ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה עד לשקיפות

3. מוסיפים למחבת את האורז והצנוברים ומערבבים. לאחר 2 דקות, מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה, ומתבלים. מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות.

4. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד במשך 5 דקות. במהלך הטיגון מפוררים את הבשר במזלג.

5. מוסיפים את העגבנייה, הפטרוזיליה והתבלינים, מערבבים ומסירים מהאש.

6. בסיר נפרד, רחב ונמוך, מבשלים את חומרי הרוטב ומוסיפים כוס מים במשך 10 דקות עם מכסה.

7. רגע האיחוד: חותכים את השליש העליון של כל פלפל, וממלאים רק 3/4 פלפל במילוי, כיוון שהאורז מתנפח בבישול.

8. מסדרים את הפלפלים בסיר בו התבשל הרוטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את לאש בינונית נמוכה. מבשלים עד שהאורז מתרכך מעת, אך נזהרים שלא יהפוך לעיסה

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע