לשדרג מחדש: מתכון לאורז בסגנון תאילנדי

לשדרג מחדש: מתכון לאורז בסגנון תאילנדי

רעבים? זה בדיוק הזמן לעשות מייק אובר חדש לאורז ולהפוך אותו למוקפץ בסטייל תאילנדי- שתרצו לאמץ בכל פעם שנותר לכם אורז משבת • צפו עכשיו במתכון 

author-image
ספיישל שביזות יום א': הדרך לשדרג מחדש את האורז
  (צילום: healthynibblesandbits.com)

מתכון לאורז בסגנון תאילנדי

רעבים? זה בדיוק הזמן לעשות מייק אובר חדש לאורז ולהפוך אותו למוקפץ בסטייל תאילנדי- שתרצו לאמץ בכל פעם שנותר לכם אורז משבת • צפו עכשיו במתכון

מצרכים:

3 כפות שמן קנולה
3 ביצים גדולות
1/2 בצל גדול
קורט מלח
1/2 גמבה גדולה, חתוכה לקוביות
1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
1/2 כוס (70 גרם) אפונה קפואה
1 כפית כורכום
1/2 1 כפיות אבקת כוסברה
6 כוסות אורז מבושל (מומלץ מסוג יסמין)
1/2 2 כפות רוטב סויה
1/2 1 כפות סוכר חום
1/2 כפית פלפל לבן
1/4 1 כוסות קוביות אננס (מומלץ)
2 ענפי בצל ירוק, פרוסים

אופן ההכנה:
1. במחבת רחבה, מחממים 1/2 כף שמן על אש בינונית-גבוהה.

2. כשהשמן חם, מוסיפים ביצים טרופות וממשיכים לטרוף אותן בפנים בעזרת מרית במשך 30-60 שניות, עד שהן מבושלות ומתקבלת מעין חביתה רכה מאוד. מוציאים אותן לצלחת ומניחים בצד. אם הווק או המחבת התלכלכו, מנגבים במגבת נייר.

3. מחממים בווק / המחבת 1/2 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל וקמצוץ מלח ומטגנים במשך כ-2 דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך.

4. מוסיפים את הגמבה, הגזר והאפונה ומבשלים עוד 2 דקות.

5. מתבלים בכורכום ואבקת כוסברה, מערבבים היטב ומוסיפים את האורז המבושל. ממשיכים לערבב את האורז והירקות במשך 1-2 דקות.

6. בקערה קטנה, מערבבים את רוטב הסויה עם הסוכר החום ויוצקים על האורז והירקות. מתבלים בפלפל לבן ומערבבים היטב.

7. מוסיפים את "החביתה", קוביות האננס ופרוסות הבצל הירוק ומערבבים במשך 15 שניות. מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הבזיליקום ומגישים מיד.

==============

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו