התגובה האיראנית: דובר משרד החוץ האיראני, בהראם קסאמי, התייחס היום (שבת) לנסיגה המתוכננת של צבא ארה"ב מסוריה, אשר הוכרזה ביום רביעי האחרון.

"מלכתחילה כניסת הכוחות האמריקנים לסוריה הייתה טעות והיוותה גורם עיקרי לחוסר יציבות" אמר בראיון לסוכנות הידיעות האיראנית "אירנא". "הנוכחות של ארה"ב בסוריה איננה הגיונית, ומהווה מקור למתח. מבחינה של העשור האחרון נראה כי כל נוכחות מערבית באזור לא הניבה דבר".

במקביל דווח בתקשורת האיראנית כי צבא משמרות המהפכה החל בתרגיל צבאי באזור המפרץ הפרסי. "אנו מקווים שבאמצעות התרגיל אויבינו יבינו עד כמה הרסנית תהיה התגובה שלנו לכל צעד בו הם ינקטו" אמר מפקד משמרות המהפכה, מוחמד עלי ג'עפרי. "המעצמות צריכות לדעת שיכולות ההגנה שלנו הן כוח מרתיע, ואם יתקפו אותנו – נחזיר מכה החזקה פי עשרה".

כזכור, ביום חמישי האחרון נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר כי "ארה"ב לא מעוניינת בתפקיד השוטר של המזרח התיכון". עוד ציין הנשיא האמריקני כי ההחלטה הגיעה לאחר ש"ארה"ב הביסה את דאעש בסוריה, וזו הייתה הסיבה היחידה להיות שם במהלך כהונתי. כעת שאחרים יילחמו".