אוזני המן במלית פרג
לבצק:
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה
2 חלמונים
1/3 כוס מיץ תפוזים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית גרידת תפוז
למלית פרג:
200 גרם פרג טחון
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
גרידת לימון
כף דבש
1 כוס חלב
לזיגוג
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
להכנת הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת-אפייה, חמאה וסוכר מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את שאר חומרים וממשיכים לעבד מעט עד שמתקבל כדור בצק חלק, מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר כחצי שעה.
להכנת המלית: שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כ-10 דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה ושהנוזלים נספגו בפרג, מורידים מהאש ומצננים.
הכנת האוזניים: מחממים את התנור לחום בינוני, מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ, שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית.
ככה מכינים את המשולשים (פלאש90)
מרימים שני קצוות מנוגדים מהעיגול ומצמידים אותם היטב. מרימים גם את שולי העיגול שנשארו ומהדקים היטב, ממשיכים לסגור כך את כל העיגולים.
הזיגוג: שמים את החלבונים בקערה שטוחה וטורפים במטרפה ידנית עד שהם מלבינים, שמים בצלחת נפרדת את הסוכר, טובלים את חלקו העליון של כל משולש בצק בחלבון ואח"כ בסוכר, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהזיגוג כלפי מעלה ואופים עד להשחמה כ- 30 דק'.
==
באדיבות, שמרית גולדברג- צפדיה, שפית הבית של ניופאן


מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים