לפני למעלה מחודש קבע ראש העיר החדש של נצרת עילית כי הוא מתכנן לשנות את שם העיר.

הוועדה הציבורית, בראשות מנכל"ית העירייה חוה בכר, דנה ב-200 שמות שהוצעו על ידי תושבי העיר באתר העירייה ובפייסבוק העירוני, ולבסוף המליצה על חמישה שמות בלבד.

הרצון לשנות את שם העיר הגיע במטרה ליצור הפרדה מוחלטת לעיר הערבית נצרת, השוכנת לצידה.

"הגיע הזמן לשים קץ לבלבול", הסביר ראש העיר רונן פלוט "אחרי 62 שנים, נצרת עילית לא צריכה להצטדק שהיא לא נצרת, אנחנו עיר נפרדת.".

פלוט הוסיף כי הוא מקבל בטעות זרי פרחים המיועדים לנצרת, בגלל השם הדומה בין שתי הערים נוצר בלבול גדול, שהגיע הזמן לשנותו.

"אנחנו לא שכונה של נצרת, אלא עיר נפרדת. איננו כמו עפולה עילית, ויקנעם עילית שהן שכונות" הבהיר פלוט והבטיח שיפנה בקרוב לתושבים ולתלמידים לקבל הצעות לשמות. "נקבל שם נחמד, מבטיח! ומשרד הפנים יאשר", סיכם.

יש לציין כי הוועדה הציבורית אינה הגוף המוסמך לבחור את שם העיר החדש אלא המלצותיה יובאו לועדת השמות העירונית ולאחר מכן למועצת העיר.

חמשת השמות שהציעה הוועדה הציבורית הם: "נוף עילית", "נוף הגליל", "נופי עילית", "נווה עילית" ו"קריית הגליל".

אנו מאחלים לעיר נצרת עילית לבחור בשם הנכון שלא יהיה מסובך לרשום בוויז.