לא רק לביבות: מתכונים מטוגנים שאתם חייבים לנסות

נמאס לכם מסופגניות ולביבות? רגע לפני נר שמיני, אספנו לכם מקבץ מתכונים מטוגנים שתשמחו לאמץ לארוחת חנוכה חגיגית וטעימה- צפו

אם כבר זכינו בחג שהשמן הוא בין סמליו המרכזיים, אז לגמרי שווה לנצל את הרגעים האחרונים שלו בכמה מטוגנים מוצלחים. אז אם כבר נמאס לכם מסופגניות ולביבות, אספנו לכם שלל מתכונים מטוגנים שתשמחו לאמץ לארוחת חנוכה חגיגית וטעימה. תהינו!

אמפנדס במקום לביבות (צילום: שטארסטוק)

מתכון לאמפנדס ביתי

מי שאמר שדברים קטנים באים באריזות קטנות, לגמרי צדק. במיוחד כמדברים על אמפנדס, כיסוני בצק ביתיים ממולאים בבשר טחון שעובדים מעולה בטיגון או באפייה. לצפייה במתכון לחצו כאן 


מתכון לפיש & צ'יפס

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
450 גרם פילה בקלה, מחולק ל-4
1/4 כוס קמח
שמן קנולה או שמן צמחי לטיגון עמוק – לא שמן זית
לציפוי:
1/4 1 כוסות קמח
230 מ"ל בירה לבנה קרלסברג
1/4 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לצ'יפס:
5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
קערה גדולה מלאה במים קרים וקוביות קרח
שמן לטיגון עמוק
מלח

אופן ההכנה:

כדי שתהיו יעילים ומהירים, כדאי להתחיל קודם בהכנת הצ'יפס ורק אז לעבור לדגים.

הכנת הצ'יפס:
1. מקלפים את התפו"א, חותכים לרצועות עבות ולאחר מכן מעבירים לקערה מלאה במים קרים וקוביות קרח, ומשהים למשך שעה-שעתיים (אפשר יותר).

2. מוציאים את רצועות הצ'יפס למגבת (רצוי בד, לא נייר) וסופגים מהן את כל הנוזלים, שיתייבשו היטב.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית ומכניסים לשמן את רצועות הצ'יפס

4. הכניסו בכל פעם כמות קטנה מהצ'יפס לטיגון (כדי שהשמן לא יתקרר) עד לקבלת גוון זהוב-שחום. לאחר מכן מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח (ומומלץ גם במעט פלפל גרוס).

הכנת הדגים:

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבלילה, עד לקבלת מרקם סמיך ועבה. ומניחים בצד למשך 15-30 דקות.

2. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק

3. מצפים ב-1/4 כוס קמח את 4 חתיכות הדג, וטובלים כל אחת בבלילה.

4. מטגנים כל חתיכת דג במשך 8 דקות, 4 דקות מכל צד או פשוט עד להזהבה ומגישים

טיפ: אם אתם מטגנים כמות גדולה יותר של דגים או ממתינים עד שהצ'יפס יהיה מוכן, העבירו את הדגים המוכנים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. והכניסו לתנור שחומם ל-90 מעלות, כדי לשמור עליהם חמים עד ההגשה.


מתכון לקציצות תפוחי אדמה וטונה

מנה טעימה וקלה להכנה, שלגמרי יכולה בקלות לתפוס את מקומן של הלביבות וסופגניות. לצפייה במתכון לחצו כאן


מתכון לפריקסה

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שטוחות שמרים
קורט מלח
קורט סוכר
1 ליטר מים פושרים
14 כוס שמן

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את הקמח,שמרים,סוכר ומלח. לאחר מכן מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד.

2. מוסיפים את השמן ולשים עוד מעוטפים ומניחים להתפחה.

3.לוקחים מהבצק כמות של 60-80 גר' ויוצרים לחמניות אצבע בגודל אחיד.

4. מחממים שמן עמוק ומטגנים את הלחמניות היטב מכל צד

5. ממלאים את לחמניות הפריקסה בטונה, תפוחי אדמה מבושלים, ביצים קשות סחוג ולימון כבוש. ניתן למלא במגוון תוספות לבחירתכם

 


מתכון לעוף מטוגן

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
4-6 חלקי עוף-משולשים ושוקיים (ניתן להשתמש גם במבושלים)
1/4 כוס שמן זית + תוספת לאפייה
1 כף גדושה מיונז
1 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית אבקת שום
מלח ופלפל שחור
קורט כמון
2 שיני שום, כתושות
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את השמן יחד עם כל התבלינים: אבקת הצ'ילי, אבקת השום, מלח ופלפל שחור, הכמון והשום הכתוש עד לקבלת מרינדה אחידה במרקם משחתי.

2. בקערה נפרדת, מערבבים את פירורי הלחם והשומשום ומתבלים במלח.

3. מורחים כל חלק עוף במרינדה מכל הצדדים, ומעבירים לקערה עם פירורי הלחם והשומשום ומצפים היטב. מומלץ להסיר את העור מהעופות, כך פירורי הלחם והשומשום ייתפסו טוב יותר.

4. מסדרים את חלקי העוף המצופים בתבנית ומזלפים מעל מעט שמן זית.

5. מכסים את התבנית בנייר אפייה (רק מניחים, אין צורך לאטום את התבנית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעופות מקבלים גוון שחום יפה. הערה: במידה והשתמשתם בעוף שכבר מבושל, מקצרים את זמן הבישול בתנור ל15 דקות

6. מסירים את נייר האפייה ואופים 10 דקות נוספות לקבלת מרקם אקסטרה קריספי. מומלץ להגיש לצד מטבלים אהובים ותוספת סלט או צ'יפס.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע