משהו קטן וטוב: מתכון לאמפנדס ביתי
מי שאמר שדברים קטנים באים באריזות קטנות, לגמרי צדק. במיוחד כמדברים על אמפנדס, כיסוני בצק ביתיים ממולאים בבשר טחון שעובדים מעולה לצד כל ארוחת השבת
מתכון לאמפנדס – כיסוניי בצק ממולאים בשר
מי שאמר שדברים קטנים באים באריזות קטנות, לגמרי צדק. במיוחד כמדברים על אמפנדס, כיסוני בצק ביתיים ממולאים בבשר טחון שעובדים מעולה לצד כל ארוחת השבת.
מנות: 12 אמפנדס בינוניים או 24 קטנים | בשרי
מצרכים:
3 כוסות קמח (400 גרם)
1/3 כוס שמן
160 מ"ל מים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
למילוי:
400 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים לבנים
1/2 1 כפיות אורגנו יבש
כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
1/2 1 כפיות מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה
2. בקערה גדולה מוסיפים את כל המצרכים לבצק האמפנדס ולשים הכול יחד עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
3. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך, ומחלקים ל-12 או 24 חלקים שווים.
4. יוצרים כדור מכל חלק, ועל משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעיגול בעובי סנטימטר.
5. מכינים את מילוי הבשר: קוצצים את הבצלים ומטגנים עד הבצל הלבן עד להשחמה. לאחר מכן מתבלים את הבצל בפפריקה, אורגנו, מלח ופלפל שחור, ומוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו ומטגנים אותו על אש בינונית, טועמים ומשפרים תיבול לקראת סוף הבישול. מסירים מהאש ומסננים מנוזלים (אם יש). מניחים בצד לצינון
6. רגע האיחוד: במרכז כל עיגול בצק מניחים מספר כפות ממילוי הבשר, מקפלים לחצי ומהדקים בקצוות.
7. מכניסים לאפייה עד שהאמפנדס מקבלים גוון זהוב יפה או מטגנים בשמן עמוק
שבת שלום!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו