יו"ר הבית היהודי, שר החינוך נפתלי בנט, מגיב לדברים הקשים שהטיח בו האלוף יאיר גולן לפיהם "נפתלי בנט פוגע במדינת ישראל ובצבא ההגנה לישראל". אתמול (חמישי) תקף גולן את בנט ברדיו 103FM כשהתייחס לדבריו לפיהם "לוחמי צה"ל מפחדים מהפצ"ר יותר מאשר מיחיא סינוואר".

"העובדה שאלוף בצה"ל תוקף חבר קבינט מראה שאנחנו כנראה עוברים תהליכים שצריך לעצור, רק לא מהסוג שהוא מדבר עליהם", אמר בנט ל'מעריב'. לדבריו: "מוטב שהאלוף גולן יתמקד בלנצח מלחמות ויפסיק לזהות תהליכים". עוד אמר שר החינוך כי "תפקידה של מערכת הביטחון הוא לדאוג שישראל תחזור לנצח. אם הוא רוצה ללכת לפוליטיקה לפחות שיעבור צינון".

גולן שנמצא בימים אלה בחופשת שחרור לאחר שלא נבחר לתפקיד הרמטכ"ל, אמר אתמול כי "זה שבתקופה האחרונה, בעידן הזה, נבחרי ציבור עושים לעצמם הרגל להתעמר במשרתי הציבור, אלו שלא נבחרו ולא יכולים להגיב ולדבר – זה מנהג מגונה. בראש ובראשונה זה מערער את אמון הציבור בזרוע המבצעת של מדינת ישראל. הזרוע המבצעת היא גם כל גופי הפעולה שלה. היחס צריך להיות הפוך ולחזק את האמון בהם".

גולן תקף את בנט ואמר: "בנט מחליש את הצבא ואת מדינת ישראל, וחבל שאומרים דברים כאלה. אני חושב שהפצ"ר שרון אפק ציוני אמיתי והוא סופג ביקורת כזו. אני שואל את עצמי למה? אולי זה טוב לאלקטורט של בנט, אני לא יודע, אבל זה עצוב מאוד. שרון אפק הוא משפטן מבריק ואדם עם חוש מבצעי בלתי רגיל, וזה נדיר אצל משפטנים. מניסיוני האישי, הוא תמיד נתן לי פלטפורמה משפטית יוצאת מן הכלל. אנחנו רוצים שצה"ל יהיה צבא של מדינה ריבונית ולא אספסוף חמוש".