האלוף יאיר גולן, שנמצא בימים אלה לקראת שחרורו מצה"ל לאחר שלא נבחר לתפקיד הרמטכ"ל, תוקף בחריפות את השר נפתלי בנט בעקבות דבריו לפיהם 'לוחמי צה"ל מפחדים מהפצ"ר יותר מאשר יחיא סינוואר'. גולן התייחס גם לדבריו של ראש הממשלה לפיהם אזרחי ישראל יתבקשו לאורך רוח בתקופה הקרובה ואמר כי אינו יודע למה בדיוק הוא התכוון.

בראיון תרדיו 103FM, אמר גולן: "צריך לומר שאזרחי ישראל הקריבו עד היום לא מעט. עברנו את שתי האינתיפאדות עם מחבלים מתאבדים כל שבוע. מצבנו הבטחוני היום טוב לאין שיעור. ישראל היום חזקה ביותר. מצבנו הבטחוני הוא טוב. לא צריך להיות נמהרים בהפעלת הכוח. אך כשמפעילים צריך לעשות את זה בכל הכוח. בפעמים האחרונות שהפעלנו כוח בעזה לא עשינו את זה עד הסוף".

על דבריו של בנט אמר: "העמדה הזאת אין לה שום בסיס. אתה חושב שיש אזרח רציני שחושב שחיילי צה"ל מפחדים מהפצ"ר. אני לא מסכים עם האמירות האלה. יש מאחוריי שנים של פעולות בשטחים. הנושא המשפטי מעולם לא הגביל את חופש הפעולה שלי. הפרקליטות הצבאי היא גוף מבצעי איתן שמאפשר ללוחמים לפעול".

גולן המשיך לתקוף את בנט ואמר כי "נבחרי ציבור עושים לעצמם להרגל להתעמר במשרתי הציבור, זה מנהג מגונה. זה מערער את אמון הציבור בזרוע המבצעת של מדינת ישראל. היחס צריך להיות הפוך. הם לא מושלמים ונתונים לביקורת. אך הדברים צריכים להיאמר בחדרי חדרים ולא בראש חוצות. אף פעם לא חשבנו שאנחנו חסינים מטעויות".

גולן הפנה אצבע מאשימה לעברו של בנט ואמר כי "בנט מחליש את הצבא ואת מדינת ישראל וחבל שאומרים דברים כאלה".