התנצלות רפה: לאחר שדבריו עוררו סערה נרחבת, השר לשיתוף פעולה אזורי צחי הנגבי התייחס היום (חמישי) בצהריים להתבטאותו השערורייתית מהבוקר, לפיה יש הבדל בין ירי על עוטף עזה לירי על תל אביב.

"מעולם לא עשיתי הבחנה בין חיי תושבי העוטף לבין חיי תושבי תל אביב. אם כך הובנו הדברים- אני מצטער על כך" אמר. לטענתו, "דבריי הבוקר כוונו לכך שמערכה רחבה בעזה הייתה מובילה בהכרח לקרבנות רבים בקרב לוחמינו, לירי מסיבי על תל אביב, לפגיעה כלכלית קשה, לפגיעה בתנועה האווירית לישראל ולהשלכות על המשק והתיירות".

עוד ציין כי "ממשלת ישראל פועלת להגן על תושבי העוטף בכל כוחה, לוחמי צה״ל מתמודדים מזה חודשים ארוכים עם התקפות בלתי פוסקות על הגדר, ומיליארדים מושקעים בבניית מכשול תת קרקעי שימנע חדירת מנהרות טרור אל תוככי הישובים.‬ בסיום המערכה היינו עלולים למצוא עצמנו בדיוק באותה נקודה שבה אנחנו מצויים היום, ולכן העדפנו להגיע לרגיעה ארוכת שנים, ככל שהיא אפשרית, ללא הסלמה, למען תושבי הדרום ותושבי כל הארץ כאחד".

בסיכום דבריו הנגבי אמר כי "אין בדברים האלה כדי לבטא יחס שונה כלשהו כלפי תושבי הדרום, אנשים אמיצים ומסורים שהממשלה מחויבת לביטחונם כפי שהיא מחויבת כלפי כל אזרחי ישראל.".

כזכור, ברחבי המערכת הפוליטית הגיבו בזעם לדבריו הקשים של הנגבי. ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר כי הוא "שולל לחלוטין את האמירה. התוקפנות של חמאס איננה 'מינורית', ואין הבחנה בין הירי של חמאס לעבר יישובי הדרום לבין ירי לכל אזור אחר במדינת ישראל". כמו כן ח"כ בצלאל סמוטריץ' קרא לפיטוריו של הנגבי ולהדחתו מהליכוד: "אם ‎צחי הנגבי לא מודח היום, לליכוד אין יותר זכות קיום".