שעות לאחר ההתפטרות הדרמטית של שר הביטחון אביגדור ליברמן, בבית היהודי החליטו לדרוש באופן חד משמעי את התיק שהתפנה.
בישיבת סיעה שהתקיימה הערב באופן חריג, התקבלה החלטה פה אחד: "לדרוש את תיק הביטחון על מנת לשנות את מדיניות הביטחון ולהשיב לישראל את היוזמה ואת ההרתעה."
ממשלה ללא הרתעה אינה ממשלת ימין
בנוסח שיצא מההחלטה נאמר: "ממשלה ללא הרתעה אינה ממשלת ימין. ללא קבלת האחריות על המשימה הלאומית של שינוי המצב הביטחוני ביחד עם ראש הממשלה, אין טעם בהמשך קיום הממשלה. הסיעה הסמיכה את יו״ר המפלגה לכל החלטה בעניין זה."
כתבתנו עטרה גרמן מציינת כי הטלפונים הסלולארים של השרים וחברי הכנסת הושארו מחוץ לחדר הסיעה, ככל הנראה כדי למנוע הדלפות. השר אורי אריאל נעדר מישיבת הסיעה משום שהוא שוהה כעת בסין.
תגובות
אדרבא שיקח בנט את תיק הביטחון. כל ראשי הממשלה והשרים מתנהגים אחרת כשהם בתפקיד, כי " דברים שרואים מכאן לא רואים משם". בנט לא יצא טוב מהסיפור : אם תהיה מלחמה, יהיו גם הרוגים - על מצפונו וחשבונו של בנט. אם יתאפקו ולא יצאו למלחמה - שוב יפסיד בנט, בטענה שהוא משתפן. אז מה הרווח בהחזקת תיק הביטחון ?
אז לא. לא צריך טובות. להתראות! לא נורא.
אוליי תתפטר גם אתה ותביע תמיכה בליברמן איזה אפסים יש בבית היהודי ? במקום לתמוך , חושבים איך לקחת את הכסא של מי שעשה מעשה אמיץ סוף סוף