כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
יו"ר מפלגת יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד אומר היום כי "ההתפטרות של שר הביטחון ליברמן רק מדגישה את העובדה שממשלת נתניהו סיימה את דרכה".
"היא סיימה את דרכה ברגע שבו ראש הממשלה אמר לנו שאין לו שום פתרון לעזה. פעם ראשונה בתולדות המדינה שראש ממשלה ישראלי אומר לאזרחים שלו שיורים עליהם אבל הוא לא יודע מה לעשות. מדינת ישראל איבדה השבוע את ההרתעה שלה מול כל אויביה. לא רק החמאס, גם החיזבאללה. גם האיראנים. היום החלה הספירה לאחור. היום החל המסע להחזרת הביטחון, האחריות וההנהגה למדינת ישראל. יש עתיד מוכנה. אני מוכן".
מוקדם יותר תקף גם יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי את נתניהו ואמר: "גם נתניהו צריך להתפטר. הוא אחראי בדיוק כמו ליברמן."
לדברי גבאי, "נתניהו אחראי על הביטחון בדיוק כמו שר הביטחון. בואו נלך לבחירות. נבחר בין אלה שמאמינים שאפשר לשנות, שזו לא גזרת גורל. לבין ראש הממשלה ואנשיו שמאמינים שצריך לומר תודה על מה שיש. אנחנו מאמינים שאפשר לשנות. שאפשר להחזיר את הביטחון."
במערכת הפוליטית מגיבים להודעת ליברמן. בבית היהודי דורשים את תיק הביטחון. יו"ר סיעת הבית היהודי ח"כ שולי מועלם רפאלי הודיע:"עכשיו זה הזמן להפקיד את תיק הביטחון בידי נפתלי בנט והבית היהודי.בלי תיק הביטחון הבית היהודי לא תמשיך כשותפה בממשלה."
חבר הכנסת מוטי יוגב אמר לסרוגים כי, "ההתפטרות היא בריחה מאחריות"
ההתפטרות הבוקר של שר הביטחון מטלטלת את המערכת הפוליטית. בכיר בליכוד אמר היום: "אין הכרח ללכת לבחירות בתקופה ביטחונית רגישה זו. הממשלה יכולה להשלים את ימיה. בכל מקרה, בשלב המיידי תיק הביטחון יועבר לאחריות ראש הממשלה נתניהו."
התפטרותו של ליברמן מגיע לאחר חילוקי הדעות בקבינט על הפסקת האש עליה הוחלט אמש.
גם בארגון חאמס הגיבו לפרישה. דובר חמאס בעזה סאמי אבו זוהרי אמר היום: :זהו ניצחון פוליטי לעזה שהצליחה באמצעות כושר עמידה לייצר זעזוע פוליטי אצל הכיבוש. זוהי הודאה בתבוסה ובאוזלת היד בעימות עם ההתנגדות הפלסטינית."
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
חיים
רה"מ בכל מקרה
09:52 15.11.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יותר ויותר
ט
18:27 14.11.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלכס
17:57 14.11.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חברה- חייבים להתעורר
חברה- חייבים להתעורר!!!! אנו מאמינים בני מאמינים בדרך שלנו, [דרך מרן ר' שמואל זצוק"ל] כי היא אכן הדרך הנכונה, היא המסורה מסיני!!! אנו רואים את המצב של היום כעוד ניסיון,...
חברה- חייבים להתעורר!!!! אנו מאמינים בני מאמינים בדרך שלנו, [דרך מרן ר' שמואל זצוק"ל] כי היא אכן הדרך הנכונה, היא המסורה מסיני!!! אנו רואים את המצב של היום כעוד ניסיון, אברהם אבינו היה צריך לעבור עשרה ניסיונות, קשה להתבטאות אך 'בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקב"ה מצלינו מידם', כשאנו מתפללים להקב"ה אנו מבקשים שכל המתרחש יהיה לחסד ולטובה. גם "אנו לא מחויבים להצליח אלא לפעול", אנו עשינו את המוטל עלינו, וכמובן שרואים את כח הציבור של בני התורה זה משפיע. ודבר זה הוא חשוב מאוד. ובוודאי שזה משפיע גם בעניין חוק הגיוס והזימה בפועל ממש, ודברים אחרים, שהם יודעים שישנו ציבור גדול שעומד מנגד ואינו מוכן להתפשר בשום אופן. ואולי בדרכים נוספות זה יוכל להועיל. וכבר היה לעולמים שהיה נראה דברים שהם לרעה ח"ו ולא יכול להיות יותר גרוע, ודווקא מאותו מקום צמחה ישועה גדולה. בוודאי שהכל הולך עם השגחה פרטית. ועוד דבר אחד חשוב לדעת, רק דרכינו [ללחום נגד מדינת השמד], [ןללחום נגד גיוס השמד/ כולל גם נגד גיוס בנות] היא דרך האמת, ואנו מחויבים לשמור על המסורת, על הקבלה איש מפי איש, ולהתבדל ככל האפשר, וכמובן בעניין חוק הגיוס החדש, שחייבים מסירות נפש גמורה כנגד זה. ותפקידינו כעת, הוא 'ויחזור לתלמודו' אמיתי עם כל ה'ברען' והשקיעות, וכמובן שאין כעת מה להשפיע יותר" ברוך שפטרנו מרשע אכזר הזה. - הודו לד' כי טוב כי לעולם חסדו. וְהִיא שֶׁעָמְדָה לַאֲבוֹתֵינוּ וְלָנוּ שֶׁלֹּא אֶחָד בִּלְבָד עָמַד עָלֵינוּ לְכַלּוֹתֵנוּ אֶלָּא שֶׁבְּכָל דּוֹר וָדוֹר עוֹמְדִים עָלֵינוּ לְכַלּוֹתֵנוּ וְהַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא מַצִּילֵנוּ מִיָּדָם.
המשך 16:27 14.11.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר