מזה שנים התרגלנו שנשים חילוניות מגשימות את עצמן בנוסף להיותן אמהות ועקרות בית. הדבר חילחל גם למגזר הדתי אך לפגוש אשת רב שהיא גם שחקנית מחזאית ותסריטאית הוא דבר יוצא דופן ומפתיע.
התודעתי אל אשרית קצין, אשת הרב אביחי קצין המשמש כרב קהילת "שטיבל אמונה" ברעננה דרך חברת הקהילה שהבטיחה לי שלא אתאכזב. ואכן לא התאכזבתי.
במשך כל שנות עיסוקי בהפקת סרטים דוק ומנטרים בטלוויזיה הקהילתית של רעננה לא נפגשתי עם דמות יוצאת דופן כמו אשרית. שותפי להפקה, יוסי פורת, ואנוכי ליוונו את אשרית ואת משפחתה במשך תקופה ממושכת ולמדנו להכירה מהיבטים רבים.
בימים אלו כשנושא הדרת נשים אצל פלגים דתיים נמצא בכותרות הראשיות בתקשורת, היה זה משב מרענן לפגוש אישה המסמלת חדשנות ופריצת דרך.
אשרית, אשת רב הקהילה, שבזמנה הפנוי היא גם שחקנית תיאטרון וקולנוע, מספרת על שני עולמות המרכיבים את חייה בנוסף להיותה רעיה ואמא לשבעה ילדים.
נהנינו מכל רגע. אשרית שיתפה פעולה, וכמי שמבינה ברזי המצלמה מעצם היותה שחקנית, היא ידעה את מגבלותיה וכמובן את יתרונותיה של המדיה הטלוויזיונית, דבר שבא לידי ביטוי בסרט שזכה לשבחים רבים.
צפו בסרט "אשת הרב" על אשרית קצין
[[[http://www.youtube.com/watch?v=uxkrqhsrVBc]]]
הסרט הוקרן במשך חודש שלם בערוץ 98 בכבלים ובלווין, ויוקרן בקרוב בערוץ 2. הסרט הופק ע"י "מבט רענן" הטלוויזיה הקהילתית של רעננה.
בימוי: מאיר חוטקובסקי. צילום: יוסי פורת.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
ירושלמית
אומרים שמתמטיקאי אינו צריך להיות משולש, אבל אשת רב חייבת להיות "רבנית", כיצד יכולה להופיע בפני גברים??
16:22 18.09.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירושלמית
אומרים שמתמטיקאי אינו צריך להיות משולש, אבל אשת רב חייבת להיות "רבנית", כיצד יכולה להופיע בפני גברים??
16:22 18.09.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אילנה בלייר
הזדמנות להכיר דמות מאד מיוחדת שמצאה את הדרך להגשמה עצמית ויחד עם זאת להמשיך ולמלא את תפקידה המסורתי בקהילה. אין ספק שזה לא פשוט ולא קל! הייתי משנה...
הזדמנות להכיר דמות מאד מיוחדת שמצאה את הדרך להגשמה עצמית ויחד עם זאת להמשיך ולמלא את תפקידה המסורתי בקהילה. אין ספק שזה לא פשוט ולא קל! הייתי משנה את שם הכתבה: "לא רק אשת רב." כל הכבוד איצ'ה!
המשך 23:01 16.02.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים בן אבי
את עושה קידוש שמיים אמיתי לארץ ישראל! למרות הקשיים ההלכתיים את מתגברת ומצליחה בכל מעשיי ידייך! ישר כוח ושתמשיכי להתמיד ולייצג את הקהילה הדתית בא"י את אשת חייל מדהימה מצויין!!!!
20:26 16.02.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורי מנוס
הסרט ראוי לכל פרסום בערוצים הממלכתיים . משפחת קצין היא דגם של ישראל שידענו בימים טובים .אנשי אמונה היודעים לשלב את כישור יים האישיים לצרכי הקהילה.
17:54 16.02.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר