הפתעה בלחם: 2 מתכונים שתשמחו לאמץ בחום

כשחושבים על דרך מפתיעה לפתוח שבוע מדברים על מנה מנחמת וחמה בתוך לחם. כך תצליחו להכין את הלהיט הטעים שלב אחרי שלב- צפו

צפו: כך תשדרגו את החורף שלכם בעזרת לחם
  (צילום: שטארסטוק)

1. מתכון למרק בלחם

מצרכים:
מרק אהוב (מומלץ: מתכון למרק עגבניות)
גבינה צהובה
חמאה רכה
לחמניות גדולות ויציבות – בהתאם למספר הסועדים

Grilled Cheese And Tomato Soup Bread Bowl

פורסם על ידי ‏‎Tasty‎‏ ב- יום שני, 4 בינואר 2016

אופן ההכנה: 

1. מכינים את המרק

2. מסירים את החלק העליון של הלחמנייה, ובעזרת סכין חדה מרוקנים את פנים הלחמנייה בשלמותו, גורפים החוצה עם כף ושומרים בצד. נזהרים להשאיר מספיק שוליים כדי שהמרק לא ירכך את הלחמנייה מהר מדי.

3. מחממים את התנור ל-190 מעלות.

4. מניחים מעט חמאה בקצה הסכין, ומצפים את החלק הפנימי של הלחמנייה. מרפדים את תוך הלחמנייה ב3-4 פרוסות גבינה צהובה, ואופים בתנור שחומם מראש עד שהגבינה נמסה.

5. חוצים לשניים את פנים-הלחמנייה שהוצאנו קודם, מורחים חמאה על החצאים – מכל צד, מניחים על חצי אחד 1-2 פרוסות גבינה צהובה וסוגרים עם החצי השני, כמו כריך. מחממים מעט חמאה במחבת על אש בינונית, ומטגנים את הכריך, עד שהגבינה נמסה ושני הצדדים משחימים.

6. רגע האיחוד: מוציאים את קערת הלחם מהתנור, יוצקים לתוכה את המרק ומגישים חם עם כריך הגבינה המטוגן.


2. מתכון ל"ביצה בקן"

ביצה בקן (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
4 לחמניות עגולות קטנות
1/2 כוס גבינת צ'דר / גבינה צהובה מגורדת
1/4 כוס עירית קצוצה / בצל ירוק קצוץ
4 ביצים
1/4 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בעזרת סכין חדה, חותכים את הרבע העליון של כל לחמנייה ומעבירים אותו לתבנית. בעזרת כף, מרוקנים את תוך הלחמנייה ויוצרים גומה במרכז – אך שומרים על שוליים של לחם בפנים.

3. מסדרים את קעריות לחם בתבנית, ומפזרים בתחתית כל גומה כבסיס 2 כפות גבינת צ'דר / גבינה צהובה ו-1 כף עירית.

4. שוברים ביצה בכל קערת לחם, יוצקים מעל 1 כף שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

5. אופים במשך 15-17 דקות, עד שהלחמניות קלויות, החלבונים מתגבשים והחלמון עדיין מעט נוזלי. מצננים במשך 5 דקות, מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים מיד עם סלט ירקות עשיר

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו