חדשות

אחרי המהומות במליאה; יו"ר הכנסת בפנייה לציבור

ברקע הסערות שעוררו הדברים של חה"כ אלעזר שטרן וחה"כ אורן חזן, פנה היום (רביעי)  יו״ר הכנסת לאזרחים: "אתם, האזרחים, בוחרים מי יזכה לשבת בכנסת ולייצג אתכם ומי ישאר בחוץ"

אחרי המהומות במליאה; יו"ר הכנסת בפנייה לציבור
צילום: אדלשטיין (צילום: יונתן סינדל)

ברקע הסערות שעוררו הדברים של חה"כ אלעזר שטרן וחה"כ אורן חזן, פנה היום (רביעי) יו״ר הכנסת יולי אדלשטיין לאזרחים: "אתם, האזרחים, בוחרים מי יזכה לשבת בכנסת ולייצג אתכם ומי ישאר בחוץ", הדגיש.

אדךשטיין סיפר כי ביממה האחרונה מגיעות אליו תלונות רבות על התנהגות חברי הכנסת במליאה. "לצערי, זה לא עניין חדש. כבר שש שנים שאני, כיושב ראש הכנסת, נלחם יום יום בתופעה. גם ועדת האתיקה של הכנסת, עובדת שעות נוספות".

שטרן רגב
שטרן רגב| צילום: שטרן לרגב: "כולם יודעים איך התקדמת בצבא" (צילום: דוברות הכנסת)

לתושבים אמר, "אני מבין לליבם של האזרחים המודאגים. גם אני בעצמי, לפני הכל, אזרח מודאג. אבל המסר שאני מבקש להעביר לכם הוא אחד- דמוקרטיה היא שלטון העם. אתם, האזרחים, בוחרים מי יזכה לשבת בכנסת ולייצג אתכם ומי ישאר בחוץ", רמז.

יו"ר הכנסת הציע באמצעות התפקדות למפלגות למשל. והסביר, "תוכלו להשפיע על הרשימה שתציג המפלגה לכנסת. לכם האזרחים אסור לתת יד לשיח מתלהם ומסית ברשת. תוכיחו לאותם חברי כנסת שמנסים להשיג פרסום באמצעות פרובוקציות, שאתכם אי אפשר לקנות בדיבור מלוכלך.

רגב שטרן
רגב שטרן| צילום: לא נספר איך התקדמת בצבא. שטרן (קרדיט: ערוץ הכנסת)

על התקשורת אמר: "היא מפרסמת בכותרות רק ניבולי פה במליאה, ופעולות חשובות שנעשות כאן בכנסת למען הציבור זוכות, אם בכלל, רק להתייחסות קטנה בעמודים האחרונים".

וקרא להם לבסוף, "בואו נשנה את השיח! אני יודע שכולנו רוצים את אותו הדבר- חברי כנסת שעובדים למען הציבור, ולא למען פרסום והדרת שמם. אתם אלה שבוחרים את נבחרי הציבור, ואל תשכחו את זה. רק אתם יכולים להחליט מי ישב כאן בכנסת ומי ישאר בחוץ- זוהי דמוקרטיה.״

תגובות

4
4
בדיוק
07.11.18

אורן חזן ומירי רגב מאד אהובים בציבור הציבור אוהב אנשים שאומרים את האמת בפנים גם אם הם קצת גסים וקצת טפשים. מה עדיף ? ימני כמו בני בגין שתומך בבדואים ומתנגד לחוק הלאום?

3
תחזור לרוסיה
07.11.18

עוד בולשביסט שרוצה להסביר לציבור את מי צריך לבחור. לא צריך עיצות ממך. הציבור מספיק חכם כדי לבחור לבד (או לבחור כמו שמורה הרב).

2
יאיר
07.11.18

איך בדיוק משפיעים על רשימת יש עתיד? דמוקרטיה במיטבה

1
מנצור חנה
08.11.18

ניבולי הפה בכנסת לא יתכן שבכנסת ישראל מדברים כך וגם כל ניבולי הפה יורדים על המזרחים איפה כל חברי הכנסת שאומרים אין גזענות במדינה מישהו מהח"כ חוץ מאורן חזן שישעו אותו כל כך הרבה פעמים ולחברי הכנסת האחרים מותר לכנות אותו בשמות כמו סרסור או תסתום את הפה או גולם ועוד כל מיני מילים הוא בסך הכל אומר מה שיש לו להגיד ולא תמיד צריך להשתיק אותו .