מתכון ללביבות תפוחי אדמה וסלמון
רגע לפני שיגיע אלינו ראש חודש כסלו, סידרנו לכם מתכון מעולה שיכניס לבית אווירת חנוכה או פשוט עוד רעיון לארוחה קלה וטעימה-שלא דורשת יותר מידי השקעה, אבל שווה כל ביס
מצרכים:
200 גר' סלמון מעושן/ מבושל
5 תפוחי אדמה בקליפה בהירה
1 בצל לבן גדול
3 ענפי בצל ירוק
1/2 כוס קמח לבן
3 ביצים
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כף מלח
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה והבצל ומגרדים אותם דק באמצעות מעבד מזון או פומפייה לתוך קערה.
2. קוצצים דק את הבצל ירוק ומעבירים לקערה.
3. חותכים לרצועות קצרות את הסלמון ומוסיפים לקערה.
4. מתבלים במלח ופלפל לבן, מוסיפים את הביצים (בסדר הזה) ומערבבים היטב הכל יחד.
5. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון חצי עמוק. כאשר השמן חם, מניחים בתוכו כף מהתערובת שבקערה, ובעזרת הכף מעצבים את הלביבה לעיגול אחיד ויפה.
אופן ההגשה: יכול לבוא מעולה לצד סלט ירוק וטרי
בתאבון!
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים