המבדיל בין קור למתוק: זו העוגה הכי נכונה לעונה - סרוגים

המבדיל בין קור למתוק: זו העוגה הכי נכונה לעונה

ממש כמו מזג האוויר ההפכפך, גם את הקינוח הבא תוכלו לפגוש חם או קר עם כדור גלידה מעל. אבל החלק הכי חשוב שתוכלו להכין אותו בקלות וזה ממש לא משנה אם תבחרו להכין אותו בגרסה פרווה או חלבית, כי מדובר בבראוניז מנצח

המבדיל בין קור למתוק: זו העוגה הכי נכונה לעונה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לבראוניז שוקולד

ממש כמו מזג האוויר ההפכפך, גם את הקינוח הבא תוכלו לפגוש חם או קר עם כדור גלידה מעל. אבל החלק הכי חשוב שתוכלו להכין אותו בקלות וזה ממש לא משנה אם תבחרו להכין אותו בגרסה פרווה או חלבית, כי מדובר בבראוניז מנצח

מצרכים:

200 גר' שוקולד מריר איכותי
240 גר' קמח
200 גר' חמאה/ מחמאה (לגרסה הפרווה)
4 ביצים
240 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם טבלת שוקולד (חלב/מריר) קצוצה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2. קוצצים גס את טבלת השוקולד

3. ממסים את החמאה/המחמאה ו-200 גר' השוקולד המריר בשיטת בן מארי – מניחים סיר קטן עם מים מעל אש ומרתיחים את המים. מעל הסיר מניחים קערה ובה החמאה והשוקולד, ומקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים. כשמקבלים נוזל שוקולדי מסירים מהאש ומערבבים, עד שהנוזל יצטנן מעט. (לעצלנים- ניתן להמיס את השוקולד והחמאה במיקרוגל)

4. שוברים את הביצים לקערה נפרדת ומערבבים אותן עם הסוכר. לאחר שהביצים טרופות היטב, מוסיפים את תמצית הווניל.

5. בשלב זה, מאחדים את שתי הקערות, קערת השוקולד וקערת הביצים יחד לקערה אחת, ומוסיפים את הקמח.

6. מכניסים את השוקולד הקצוץ לתערובת

7. מעבירים לתבנית אפיה מלבנית בגודל בינוני, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות או עד שרואים ששולי העוגה אפויים יחסית, אך המרכז עדיין קצת רך – (מומלץ לבדוק עם קיסם במרכז, במידה והוא יוצא רטוב וללא פירורים- העוגה מוכנה).

8.מניחים לעוגה להתקרר ופורסים לקוביות בגודל שווה.

הצעת הגשה: לצד כדור גלידה או שוקו חם- תלוי באיזה מזג האוויר נפלתם 😉

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
אפשר עם שוקולד חלב במקום מריר?
שמעון | 04-11-2018 0:12