בטרם יציאתו לארה״ב בשל פיגוע הירי האכזרי בבית הכנסת בפיטסבורג שבפנסילבניה, אמר השר בנט: ״מדינת ישראל מתייצבת מאחורי הקהילה היהודית האמריקאית".

בנט, שטס כנציג הממשלה, בעקבות הטבח בו נהרגו אחד עשר בני אדם, יבקר בזירת האירוע, יפגוש את הקהילה המקומית וישתתף בהלוויות ההרוגים בפיגוע. עוד הוסיף "היהודים במקום חוו את האירוע האנטישמי החמור בתולדות ארה״ב. כל ישראל ערבים זה לזה״.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בנט בטרם יציאתו לארה"ב

מוקדם יותר הערב שוחח השר שעומד בראש משרד התפוצות בטלפון עם ראש עיריית פיטסבורג, ביל פדוטו, אשר עדכן את השר על המצב בשטח והודה לו על תמיכתו.

בנט אמר לראש העיר ״אני רוצה להביע את תנחומיי הכנים, בשם כל מדינת ישראל, על המתקפה הנוראית שהתרחשה היום. אני בדרכי לפיטסבורג כדי לחזק את הקהילה היהודית, את אנשי פיטסבורג ואת ההנהגה המקומית״.

כמו כן, הנחה את מנכ"ל משרד התפוצות להיערך לסיוע לקהילה היהודית בפיטסבורג, לרבות בחינת הצורך בצוותי חירום וחוסן שיצאו מיידית מישראל לסיוע פסיכולוגי ולשיקום קהיל