הכי אישי: 5 קינוחי כוסות שאתם חייבים להכיר

השבת מגיע לכם להתפנק מקינוחים מפנקים שבאים באריזות קטנות ואישיות. מעוגת קראמבל תפוחים ועד לטירמיסו שבאים הפעם בתוך כוסות שמעניקות גם מראה מרהיב וגם תענוג אישי

1. מתכון לטירמיסו 

(צילום: שטאסטוק)

מצרכים:
2 מכלי שמנת מתוקה 38%
2 חבילות גבינת טוב טעם
1 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזים גרוסים
פקק תמצית ווניל
10 ביסקוויטים
1/2 כוס אספרסו / קפה נמס (מרוכז, כשתי כפיות מלאות)
1/2 2 כפות קקאו איכותי

אופן ההכנה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר (עדיף עם סוכר חום), עד לקבלת קצפת רכה.

2. בקערה, מערבבים היטב את הקצפת, גבינת טוב טעם, האגוזים הגרוסים ותמצית הווניל.

3. טובלים את הביסקוויטים באספרסו (טבילה מהירה) ומניחים בתחתית כוס זכוכית אישית, כוס יין עם רגל או תבנית זכוכית מרכזית (לכוס היין יש לשבור לחצי את הביסקוויט לפני הטבילה באספרסו).

4. יוצקים על הביסקוויטים את תערובת הגבינה והקצפת, ומפזרים מלמעלה את הקקאו בעזרת מסננת קטנה.


2. מתכון לקראמבל תפוחים | פרווה

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

8 תפוחים בינוניים מסוג גראנד
1 כוס קמח
1/2 חבילת מרגרינה
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
25 גרם שקדים פרוסים
אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

2. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ.

3. מסדרים את פרוסות התפוחים בכוסות אפייה קטנות מסוג פיירקס.

4. לשים לבצק את הקמח, הסוכר, השקדים והמרגרינה. התוצאה צריכה להיות בצק במרקם פריך ומתפורר. מפוררים את הבצק מעל פרוסות התפוחים.

5. מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך 35 דקות, או קצת יותר, עד שהפירורים משחימים.

6. ניתן לפזר מעל הכוסות אבקת סוכר ומעט שקדים קלופים


3. מתכון לעוגות שמנת ופטל בכוס

מתנות קטנות לשבת, יכולות להיות לגמרי בטעם שמנת ופטל מרעננים. מתכון פשוט ומהיר שיסגור לכם את פינת הקינוח לשבת בהצטיינות- לצפייה במתכון לחצו כאן 

 


4. מתכון לעוגת שמנת ועוגיות בכוס 

מנות: כ-10 כוסות בנפח 80 מ"ל

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
לשכבת השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לשכבת העוגיות:
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%
150 גרם (1/2 כוס) עוגיות לוטוס/ עוגיות שוקולד צ'יפס מפוררות
שכבת השמנת:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

לעיטור:
10 עוגיות שלמות

אופן ההכנה:
1. מכינים את שכבת השוקולד: מרתיחים 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים כ-30 דקות לטמפ' החדר.

מקציפים את יתר השמנת (150 מ"ל) לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.

2. מכינים את שכבת העוגיות: טוחנים את העוגיות ובקערה מערבבים אותם עם הגבינת השמנת

3. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף.

4. רגע האיחוד: גוזרים בשקיות הזילוף פתח בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים בכוסות שתי שכבות מכל סוג (שוקולד ושמנת) ואז את העוגיות ואז עוד 2 שכבות (סה"כ 4 שכבות בכוס). מקררים 4 שעות להתייצבות ועדיף למשך הלילה.

5. לפני ההגשה: מעטרים בפירורי עוגיות לוטוס או בעוגיות שלמות.


5. מתכון למוס טריקולד 

תנו לעצמכם להתפנק מחוויה אישית ומרעננת הכוללת שלושה סוגי שוקולד במרקם מוס אוורירי שיעניק לכם עונג שבת אמיתי- לצפייה במתכון לחצו כאן

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו