אחרי הדרמה באלעד, גם בחיפה נרשמה רעידת אדמה הבוקר (חמישי) כאשר מועמדותה של עינת קליש, המועמדת לראשות העיר נגד יונה יהב, נפסלה וזאת לאחר שמועמדותה לראשות העיר ומועמדות רשימתה למועצת העיר, הוגשו שלא כחוק.
קליש היא מועמדת מפלגת 'העבודה' לראשות העיר והסקרים האחרונים העלו כי היא בעלת סיכויים לא רעים בכלל לנצח את יהב. בחלק מהסקרים מנצחת קליש את יהב בסיבוב השני, כאשר סקרים אחרים שנעשו מטעמה מעלים כי היא מנצחת אפילו בסיבוב הראשון.
הסיבה לפסילה של קליש ומפלגתה היא שמפלגת העבודה, שכאמור הביעה בה תמיכה, חתמה, בניגוד לחוק, גם על שתי רשימות אחרות.
על פי ההערכות, במידה וערעורה של קליש לא יתקבל היא תודיע על תמיכתה ביהב.
נשיא בית המשפט המחוזי, רון שפירא, קבע בהחלטתו כי "לא ניתן לקבל את פרשנות העותרים לפיה הגשת רשימה משותפת בנוסף לרשימה בלעדית אינה חוטאת ללשון החוק, המאפשרת רשימה אחת בלבד. סעיף 35(א) לחוק הבחירות הינו ברור וחד משמעי ולא ניתן לפרש את הסעיף כטענת העותרים".
שפירא טען כי המפלגה פעלה בחוסר תום לב: "העותרים פעלו בחוסר תום לב והיעדר ניקיון כפיים, כאשר הוגשו שתי רשימות על ידי אותה מפלגה ולא טרחו לגלות את דבר מכתב התשובה של המפקח על הבחירות".
עוד כתב השופט, כי מפלגת העבודה פנתה ליועץ המשפטי של המפקח הארצי על הבחירות, ולמרות שטענה כי לא קיבלה מענה ראוי, הרי שנאמר לה מפורשות, שכל גוף (סיעה בכנסת, סיעה במועצה היוצאת או מפלגה בכנסת) יכול להגיש רשימה אחת בלבד בכל רשות מקומית. "על המפלגה היה לפעול בהתאם להבהרה זו ולהריץ רק רשימה אחת בחיפה".
קליש התייחסה לפסק הדין בחשבון הפייסבוק שלה וכתבה: "נעתור לבג"ץ .ממשיכים כרגיל".
ממפלגת העבודה נמסר בתגובה ל'מעריב': "מדובר בטעות טכנית בלבד. באירוע זהה בשדרות בית המשפט קיבל את העתירה והרשימה אושרה. אנו נפנה לבית המשפט העליון ובטוחים כי הוא יקבל את העתירה והרשימה תאושר".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
היא אשמה
גבאי חשב שיכול להריץ שתי רשימות יחד ידעו שזה פסול 17 יום לפני מועד ההגשה ולא שינו את המצב
11:18 18.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דב
לא
10:11 18.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר