מבזקים
סרוגים

מחזקים יחסים: סגן נשיא סין יגיע לביקור בישראל

סגן נשיא סין, וואנג צ'ישאן, יבקר בישראל ב-22 באוקטובר כחלק מפעילותה של ועדת חדשנות משותפת לישראל ולסין. במסגרת ביקורו ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם נציגי הועדה הישראלים

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ט תשרי התשע"ט
מחזקים יחסים: סגן נשיא סין יגיע לביקור בישראל
מחזקים יחסים: סגן נשיא סין יגיע לביקור בישראל צילום: ראש הממשלה נתניהו נפגש עם נשיא סין שי ג'ינפינג. ארכיון (צילום: חיים צח\לע"ם)

מחזקים את הקשרים עם סין: וואנג צ'ישאן, סגנו של נשיא סין שי ג'ינפינג, הודיע היום (שני) כי יגיע לביקור ראשון בישראל ב-22 באוקטובר. צ'ישאן יהיה חבר הממשלה הסינית הבכיר ביותר שמגיע לביקור בישראל בעשור האחרון.

במסגרת ביקורו סגן הנשיא ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, וכן יעמוד בראש משלחת סינית שתתכנס לדיונים במסגרת וועדת חדשנות משותפת לישראל ולסין. המשלחת הישראלית של הוועדה תובל גם כן על ידי נתניהו, כשהשניים צפויים לדון בהשקעות ושיתופי פעולה בין שתי המדינות. הביקור הנוכחי מגיע לאחר שביולי האחרון דווח כי נתניהו מעוניין להקים מנגנון לפיקוח על השקעות סיניות במשק הישראל, במטרה למנוע מחברות סיניות להשתלט על חברות ותאגידים כלכליים ישראליים, ביניהם בנקים ובחרות ביטוח.

אל צ'ישאנג ייצטרף גם מנכ"ל עליבאבא ג'ק מא, אשר הגיע לישראל במאי האחרון עם משלחת של בכירים בחברה. במסגרת ביקורו נפגש עם נתניהו וכן עם מנהל קרן JVP אראל מרגלית, שסיפר לו על החדשנות הישראלית והציג לו מספר סטארטאפים של יזמים ישראליים מחברות הפורטפוליו של הקרן.

במרץ האחרון נתניהו נפגש בבייג'ינג עם ראש הממשלה הסיני לי קיאנג, כשהשניים דנו בפתיחת הכלכלה הסינית לשווקים ישראליים. במהלך הפגישה נתניהו הביע את רצונו לשדרג את היחסים העסקיים בין ישראל וסין, כשבשנים האחרונות חברות סיניות רכשו את חברת "תנובה", וכן זכו במכרזים להקמת נמלים בחיפה ובאשדוד ולחפירת מנהרות הרכבת הקלה בתל אביב.

ג'ק מא וואנג צ'ישאן סין עליבאבא