ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (חמישי) עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל כחלק מביקורה בישראל. השניים קיימו שיחה בארבע עיניים, בסיומה מסרו הצהרות לתקשורת.

בפתח דבריו הודה נתניהו למרקל על תמיכתה הנרחבת בישראל לאורך כהונתה כמנהיגת גרמניה. "לפני עשר שנים דיברת בפני הכנסת ואמרת שגרמניה וישראל קשורים בידידות מיוחדת, החולקת ערכים ואינטרסים משותפים" הזכיר למרקל. "אמרת שגרמניה לא תנטוש את ישראל, ושהביטחון של ישראל לא יהיה נתון למשוא ומתן- ועמדת במילתך. אני מודה לך על כך שאת נוקטת בעמדה נחרצת נגד האנטישמיות בגרמניה ובכל אירופה, ומשקיעה מאמצים גדולים במלחמה נגד האנטישמיות. תחת המנהיגות שלך הקשר בין שני העמים שלנו הדוק, ואנחנו משתפים פעולה בהמון תחומים".

במהשך דבריו התייחס נתניהו לאיום האיראני, והרצון של האיחוד האירופי לשמור על הסכם הגרעין הקיים. "עלינו להביס את הכוחות שרוצים לגרור אותנו לעבר – האיסלאם הקיצוני, ובהם דאעש, מצד אחד, ואיראן וגרורותיה מצד שני" הבהיר. "התנגדתי לעסקה עם איראן כי לדעתי היא סוללת את דרכה לארסנל גרעיני ומעניקה מיליארדים למממני הטרור ולא לאזרחים האיראנים. כל המדינות צריכות לשלב ידיים כדי להפסיק את פעילות הטרור של איראן ברחבי העולם. היא צריכה לסגת מסוריה, וישראל תעשה כל מה שצריך כדי להגן על עצמה". עוד הבהיר כי "התוקפנות של איראן התרחבה גם לאירופה", כשציין כי הכוחות האיראניים תכננו פיגועים ביבשת.

מרקל אמרה כי היא ונתניהו שוחחו גם על הסוגיות המדיניות בין ישראל לפלסטינים, ואמרה שוב כי היא "תומכת ברעיון שתי המדינות לשני העמים". לדבריה, "שמעתי מנתניהו שיש לעודד את הפלסטינים לחזור לשולחן המשא ומתן – וכך אעשה". עם זאת, היא גם הדגישה שגרמניה מאמינה כי "ההתנחלויות מקשות על ביצוע פתרון שתי המדינות לשני העמים".

בנושא האיום האיראני מרקל אמרה לנתניהו כי "אנחנו צריכים לעשות הכול כדי למנוע מאיראן להגיע לנשק גרעיני, אך בדרך למטרה יש חילוקי דעות- ולכן אנחנו ממשיכים בדיונים. דיברתי גם עם נשיא רוסיה [ולדימיר פוטין] על ביטול הכוחות האיראניים בסוריה, ואנחנו רוצים שם אפס נוכחות איראנית. נעשה כל שביכולתנו כדי להקטין את הסכנות".

עוד התייחסה למאבק שלה באנטישמיות הגוברת בעולם. "עדיין קיימת אנטישמיות, ובחלקים של גרמניה היא אף נמצאת בעלייה" אמרה, אך הבהירה כי "יש לנו אחריות אמיתית לפשעים בשואה, ונעביר זאת מדור לדור. לכן החלטנו למנות ממונה על המאבק באנטישמיות בגרמניה. אנחנו מקיימים התייעצויות שוטפות עם ישראל- וזה מעיד על השותפות שלנו".