הבחירות לראשות עיריית ירושלים מתקדמות ובעוד 27 ימים, ייצאו התושבים להצביע לאחד מששת המועמדים האפשריים: זאב אלקין, יוסי דייטש, עופר ברקוביץ' ומשה ליאון.
עם זאת, סקר וואלה שהתפרסם היום מעלה כי 31% מהמצביעים הפוטנציאליים, מכלל תושבי העיר טרם החליטו למי להצביע ויכולים להכריע את הכף.

לפי הנתונים, עופר ברקוביץ עומד על 22%- נתון נמוך ביחס למספר החילונים המתגוררים בבירה ויכולים להצביע למועמד בעל ערכים זהים לשלהם. השר זאב אלקין נמצא בהפרש נמוך ממנו ומקבל 19% מהקולות.
המועמד משה ליאון פותח פער של 5% ומקבל 13 אחוזים מבין המשיבים על הסקר, ועם רק אחוז אחד יותר מהמועמד החרדי יוסי דייטש שעומד על 12%.
שני מועמדים נוספים, מקבלים תוצאות נמוכות, בהם יעקב אפשטיין 2% ואבי סלמן 1%.
אלקין נגד ברקוביץ', דייטש נגד ליאון
ממטה אלקין נמסר בתגובה לסקר: "הסקר מוכיח שוב שברקוביץ לא מקבל תמיכה משמעותית ברוב הציבורים בירושלים ולכן הסיכוי שלו להיבחר הוא אפסי. המועמד היחיד שמקבל תמיכה במגזר החילוני המסורתי הדתי לאומי והחרדי הוא אלקין ולכן הוא מנצח בסיבוב שני בכל תרחיש ומול כל מועמד."
ממטה דייטש נמסר: ״הסקר של וואלה הוכיח למי שעדיין נמצא בספק, כי משה ליאון לא יכול ולא מסוגל להיבחר לראש העיר. שוב הוכח כי גיבוש הגוש החרדי סביב מועמדותו של יוסי דייטש תביא לנצחונו הוודאי. בעזרת השם, יוסי דייטש יהיה ראש העיר הבא של ירושלים״.

מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
אמין
מי יבחר לראש העיר המשחק מכור תישארו את מנכ"ל המדינה מר ביבי הבוחרים לא ...
מי יבחר לראש העיר המשחק מכור תישארו את מנכ"ל המדינה מר ביבי הבוחרים לא קובעים הבחברה בקלפי זה ישראל בלופ
המשך 22:46 04.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דרור
יש ר מעמד אמיתי אחד לרשות העיר וזה יוסי. שאר מועמדים הם מריונטות של מפלגות שונות ועבורם זה עוד ג'וב הדרך. בדיוק כמו ברקת.
17:42 04.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נתוני אמת
נתונים ברורים הם שהחרדים כ 38 אחוז מירושלים ומתוכם דגל התורה ושס הם כ 28%. אז גם אם לליאון אין אפילו מישהו אחד שמצביע לו חוץ מהם, יש לו כבר...
נתונים ברורים הם שהחרדים כ 38 אחוז מירושלים ומתוכם דגל התורה ושס הם כ 28%. אז גם אם לליאון אין אפילו מישהו אחד שמצביע לו חוץ מהם, יש לו כבר כ - 28% והסקר כאן מביא 13% לליאון כך שזה פשוט יבזה את אלו שעשו אותו. אגב, גם הנתון של 12% לדייטש + 13 לליאון לא מביא את התוצאה המינימאלית של כמות החרדים בעיר. אלא אם החרדים לא שיתפו פעולה עם הסורים ולכן כך זה נראה.
המשך 16:08 04.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דודי
והרבה מאוד חרדים מצביעים. קח את כל אלה שלא מצביעים לליאון וקולם נשמע כאן ממול באתרי חדשות חרדיים.. חרדי רוצה ראש עיר חרדי זה פשוט. עכשיו קח את כל אלה שלא יצביעו ליאון ; החרדים שרוצים חרדי לראש עיר, החרדים שלא מחוייבים לדגל או לשס למרות שהם מצביעי דגל ושס, מאוכזבי דגל ושס,,, יחד, קנאים שלא משתתפים בבחירות, חרדלים, הפלג, אתה מגלה שהמצביעים לליאון הם לא רבים כל כך, ויש עוד סיבות שדייטש מנצח, כמו הלהט של חסידי חבד שהוכיח את עצמו בעבר ועוד
23:57 06.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר