הלם בקהילה היהודית בשיקגו: בחור הישיבה אליהו מוסקוביץ, בן למשפחה מוכרת של חסידי חב"ד בשיקגו, נורה למוות בזמן ששב לביתו מבית הכנסת בליל חג שמחת תורה. על פי הדיווחים בתקשורת המקומית, מוסקוביץ בן ה-24 נורה בראשו כאשר צעד בשביל בשכונת רוג'רס פארק בעיר.

משטרת שיקגו פתחה בחקירת האירוע, אך בשעה זו הרוצח עדיין לא נתפס. במשטרה טענו כי לא מדובר בפשע שנאה או אירוע אנטישמי, ובוחנים האם הרצח הנוכחי קשור לרצח של דאגלס ווטס, בן 73, שנורה למוות יום קודם באותו האזור. על פי ההערכות, ייתכן שמוסקוביץ נקלע בטעות לירי שכוון לעבר אדם אחר.

"שני מקרי הירי בוצעו מאותו כלי נשק, וכנראה על ידי אותו האדם" אמר מפקד המשטרה אדי ג'ונסון בהצהרה לתקשורת. "קליעי הכדורים שנמצאו בזירות הפשע תואמים". עוד הוסיף כי "מצלמות האבטחה תיעדו אדם חשוד הלבוש במסיכה ובגדים שחורים. ככל הנראה הרוצח ניסה להסוות את עצמו, וידע בדיוק מה הוא הולך לעשות".

בקהילה היהודית בשיקגו הגיבו בהלם לרצח המזעזע. "זה בלתי ייאמן שמשהו כזה יכול לקרות פה" אמר לתקשורת המקומית הרב דוד קוטלרסקי, המשמש כראש קהילת חב"ד בשכונת "איסט לייקוויו" הסמוכה. "העובדה שזה קרה בשמחת תורה, שהקב"ה לקח אדם כזה מיוחד ביום כזה- היה מאתגר מאוד. הלכנו משמחה אדירה לאבל".

חבר קרוב של מוסקוביץ, ששמר על עילום שם, הוסיף והספיד: "אליהו נרצח על ידי בני עוולה. בחור מסור, תמיד מוכן לעזור לכולם, אהוב על כל אחד ואחד. הוא תמיד רצה להתחבר לאנשים ולסייע לכל מי שדיבר איתו. ה' יקום דמו".