בחודש האחרון הציגו נציגי יחידת מיט"ב באגף כוח האדם בצה"ל ומשרד החינוך בפני ראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה וצוות מחלקת הנוער במתנ"ס שומרון את נתוני הגיוס של נוער השומרון.
כידוע, החל צה"ל לחשוף את הגיוס בפני גורמים אזרחיים רק בשנים האחרונות לאור הרצון לעורר ולהעלות בקרב מוסדות החינוך והרשויות את המוטיבציה לגיוס משמעותי בצה"ל.
על פי הנתונים הרשמיים של צה"ל עולה כי הנוער במועצה האזורית שומרון מוביל בכל קנה מידה אפשרי, והוא רשם עלייה מדהימה וקפיצה חסרת תקדים של 16 מקומות בדירוג הארצי באחוזי השירות הקרבי- משמעות ובאחוזי הקצינים היוצאים מתוכו.
81.2% מבני שהנוער בשומרון מתגייסים לצה"ל לאחר סיום התיכון, לימוד בישיבת הסדר או מכינה קדם צבאית – לעומת ממוצע ארצי של 74.8%, כשרובם המוחלט של היתר מתגייסים בהמשך לאחר לימוד של מספר שנים גבוה יותר בישיבה גבוהה.
בין השאר עולה מהנתונים כי 67.1% מהמתגייסים, למעלה משני שליש, משרתים כלוחמים – כמעט פי שניים מן הממוצע הארצי, העומד על 39.5%.
דהיינו, שניים מכל שלושה מקרב המתגייסים בשומרון מתנדבים לתפקידי לוחמים ביחידות החי"ר ובסיירות.
עוד עולה מהנתונים כי 1 מכל 6 (16%) מבוגרי נוער השומרון הוא קצין, פי שניים מהממוצע הארצי העומד עד 8.3%.
בשורה התחתונה, על פי הגדרת צה"ל 9 מכל 10 בני נוער שמתגייסים מהשומרון עושים שירות משמעותי בצה"ל, כשהמועצה האזורית שומרון ממוקמת בעשירון העליון של מדינת ישראל בתחום השירות הקרבי המשמעותי ובקצונה בצה"ל.
חינוך להתיישבות מוביל להצטיינות בצה"ל
בעקבות הנתונים המדהימים הללו שיגרה ראש אכ"א, אלוף אורנה ברביבאי, מכתב ברכה מיוחד לראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה, בו כתבה: "נתונים אלה, אשר ראוי כי יהוו מקור גאווה לך ולכלל תושבי המועצה האזורית ממחישים, בין היתר, את השפעותיה של פעילות משמעותית וברוכה המתבצעת במועצה האזורית להגברת המודעות לשירות משמעותי ולהכנה לקראתו. קבל הערכתי ותודתי לך ולכל הגורמים במועצה העושים במלאכה".
בשומרון קיבלו את הנתונים בשמחה ואמרו כי החינוך להתיישבות מוביל גם להצטיינות בצה"ל: "הנוער בשומרון מתחנך על ערכי ההתיישבות בארץ ישראל ושותף בהגשמת הציונות יום יום, ולכן אין פלא שהוא מוביל ומהווה את חוד החנית של המדינה גם בתחום הצבאי" – אומר ראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה.
"את אותה אנרגיה חיובית ומבורכת שהוא משקיע ביישוב הארץ, משקיע נוער השומרון גם בהגנה על מדינת ישראל במסגרת צה"ל. החינוך להתיישבות בארץ ישראל מוביל גם להצטיינות בצה"ל. נתוני הגיוס והשירות המשמעותי המדהימים של נוער השומרון הם תעודת כבוד לנוער בהתיישבות, אך הוא גם תשובה לכל המסיתים ומפיצי השנאה בתקפה האחרונה".
מסיקה שיבח את אנשי החינוך בשומרון, המחנכות והמחנכים, הרבנים ורכזי הנוער בישובים, וכן את אנשי מחלקת הנוער ואגף החינוך:
אני גאה לעמוד בראש המועצה האזורית שומרון, שאלו הם מחנכיה ואלו הם בני הנוער שלה – פאר הנוער לתפארת מדינת ישראל".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
קרן בן יבנה
זה לא כל כך מרשים, מכמה סיבות: 1. עיקר הפעילות של צה''ל כיום היא להגן בשטחים על היישובים. אילולי אותם היישובים בשומרון, מסתבר שלא היינו צריכים לממן צבא גדול ויקר כל...
זה לא כל כך מרשים, מכמה סיבות: 1. עיקר הפעילות של צה''ל כיום היא להגן בשטחים על היישובים. אילולי אותם היישובים בשומרון, מסתבר שלא היינו צריכים לממן צבא גדול ויקר כל כך. נמצא שאין להעריך את הנוער מהשומרון שמתגייס לקרבי, אלא אדרבה את הנוער העירוני שמתגייס אף שצה''ל אינו חשוב כל כך עבורו. 2. הנוער שמתגייס, מתגייס בגלל שטיפות מח ארוכות ומיליטנטיות. אחוזי הגיוס הללו הם תוצאה של חינוך מאד מסויים, שלדעת אנשים רבים הוא שגוי ומיליטנטי. זה שלחינוך שגוי ורע יש פרי טוב אחד, אינו סיבה להעריך את החינוך הלזה. וגם לא את הפרי (!). 3. הרבה מאד מהנערים שמתגייסים לשירות קרבי, עושים זאת במסלול הסדר של שנה וארבעה חודשים. כשמשך השירות המשמעותי והקשה מופחת בחצי, הרבה יותר קל ללכת לקרבי. אמנם את אחוז הקצינים יש להעריך, כיון שקצין דתי משרת בדיוק כמו קצין חילוני [אבל גם בו, ייתכן ואילו היה הדתי מחוייב ל3 שנות סדיר תמימות, היה קשה לו יותר להתחייב לעוד שנות קצונה]. ועוד יש להאריך קצת.
המשך 19:58 29.01.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר