מבזקים
סרוגים

מאות ליוו למנוחות את החזן מרדכי סובול

המונים מלווים היום (שלישי) למנוחות את המנצח והחזן ד״ר מרדכי סובול ז"ל למנוחות, בבית הלוויות ירקון בפתח תקווה. באו לחלוק כבוד אחרון: הרב ישראל מאיר לאו, בכירי עולם החזנות בישראל וזמרים

ט' תשרי התשע"ט
מאות ליוו למנוחות את החזן מרדכי סובול
מאות ליוו למנוחות את החזן מרדכי סובול צילום: ארונו של סובול בשדה התעופה (קרדיט: חשבון הפייסבוק של פיני בן עזרא)

אבל בעולם החזנות: המונים מלווים היום (שלישי) למנוחות את המנצח והחזן ד״ר מרדכי סובול ז"ל למנוחות, בבית הלוויות ירקון בפתח תקווה. הוא נפטר בפתאומיות מאירוע מוחי בגיל 67, בעת ששהה בארצות הברית בתפילות החג.

https://www.facebook.com/100003890421262/videos/1302218849917783/

באו לחלוק לו כבוד אחרון, החזנים: אלי יפה, עזי שוורץ, יוסי פומרנץ, אושי בלומנברג, פיני בן ארי, מיקי ווינברגר, יואלי קאהן, שמחה רוטנברג, החזן הצבאי הראשי שי אברמסון והזמר יהורם גאון.

ד"ר סובול ז"ל נולד ב-1951, בתל אביב למאיר וזיסל, ניצולי שואה. הוא נחשב למחייה החזנות בדורנו והיה מקובל כבר הסמכא מספר אחד בעולם בתחום החזנות.

סובול קיבל את פרס החינוך מידי נשיא המדינה יצחק נבון בשנת 2006, וכן הוענק לו פרס ירושלים על תרומתו המיוחדת להחייאת החזנות בישראל.

סובול שימש כמנהל מוסיקאלי ומנצח קבוע של התזמורת הסימפונית "יובל". מאחוריו מאות רבות של קונצרטים בארץ ובעולם בהם ניצח על תזמורות סימפוניות רבות, והקים אחריו דורות של חזנים.

המשפחה תקבל מחלמים בבית משפחת סובול – רחוב יוסף נקר 11 קומה 8 פתח תקווה ממוצאי יום הכיפורים עד ערב חג הסוכות.

בית עלמין הרב ישראל מאיר לאו חזנות יהורם גאון מרדכי סובול