'סטיישן 9': ביקור חפוז בוייטנאם| ביקורת מסעדות

מעטות הן ההזדמנויות, בהן אפשר לחוות ביקור אותנטי במדינה רחוקה מבלי לצאת מהארץ. 'סטיישן 9' הביאה לנו את העושר הקולינרי האסיאתי והתפאורה של שוק וייטנאמי סואן, מבלי שכף רגלנו דרכה בדיוטי פרי

מיוחד: ביקור חפוז בוייטנאם| ביקורת מסעדות
  קפיצה לוייטנאם מבלי שכף רגלנו דרכה בדיוטי פרי (צילום: מתוך פייסבוק)

מה לנו, דתיים ושומרי כשרות לאוכל אסייתי אמיתי?

הרי חלק גדול מהמטבח האסייתי מבוסס על פירות ים ושרצים, השם ישמור. אז נכון, יש לנו סושי. ומוקפצים צמחוניים בבתי קפה. אבל ניסיון אמיתי להנגיש אלמנטים נוספים מהמטבח האסייתי לקהל שומר כשרות כמעט ולא נעשה.

עד שהגיעה 'station 9', הממוקמת במתחם התחנה הראשונה בירושלים, והנגישה את העושר האסייתי לחיך הכשר.

ארוחה ברחוב וייטנאמי

'סטיישן 9' מגדירה את עצמה כ"מזללה אסייתית שמשלבת טעמי רחוב במטבח מודרני"– ואמנם, מדובר במסעדה בעלת אופי מיוחד. מצד אחד, מקצועיות של מסעדת יוקרה, החל בשירות ועיצוב המסעדה, דרך חומרי הגלם וכלה ביצירתיות ובגימור של המנות.

בר ויאטנאמי (צילום: מתוך פייסבוק)

מצד שני, המסעדה שואבת אלמנטים מרכזיים מחיי אוכל הרחוב האסייתי, והוייטנאמי בפרט. כך למשל, השימוש ב-9, מספר בעל משמעות מיסטית בתרבות הוייטנאמית, בשם המסעדה; המטבח הפתוח בו ניתן לראות את הכנת המנות; השולחנות שמתפרסים החוצה אל מתחם התחנה, כשלצידם בר מעץ פשוט אך מוקפד; וכמובן, האורות הצבעוניים שמאפיינים את הרחובות והשווקים האסייתים. מראה המסעדה זורק אותך לביקור בשוק וייטנאמי, והחוויה נהדרת.

מי צריך סושי?

הגענו בערב ירושלמי קריר וטיפוסי בחודש אוגוסט. מתחם התחנה הירושלמי המה במשפחות המנסות לשרוף עוד כמה דקות מימי החופש המתישים.בין שלל המסעדות הממלאות את המתחם, 'סטיישן' בלטה בעיצוב הצבעוני שלה. נכנסו והתיישבנו.

פיצה סורינמית (צילום: גולן בן עמי/ סרוגים)

הצצה בתפריט הפתיעה אותנו – מסעדה אסיאתית שלא מציעה סושי! בירור מאוחר יותר יגלה לנו שיש כאן אמירה סמויה – 'סטיישן' היא לא עוד מסעדת סושי, אלא מסעדה המגישה מנות מיוחדות מהמגוון שמציע המטבח האסייתי. התרשמנו. באופן מפתיע לא פחות מצאנו בתפריט פיצה. פיצה? פיצה! בפיוז'ן משגע, 'סטיישן' מציעה פיצה סורינמית (52 ש"ח). היינו חייבים לטעום את המנה.

מדובר במעין טורטייה דקה, עליה מתקיימת תערובת טעמים טרופית. על בסיס איולי עדין מפוזר סשימי טונה אדומה. על הטונה ממוקמות אצות נימוחות, ואת כל הטוב הזה סוגרים פלחים גדולים של אננס טרי.

האיזון בין הטעמים הוא נפלא, וכל ביס מהנה. האננס המתקתק והאצות המלוחות מעצימות את הטעם העדין של הסשימי. החלק המפתיע ביותר במנה זו הוא דווקא בצק הטורטייה, אך זה מה שהופך את הפיוז'ן הזה למוצלח. כדי לאזן במנה קצת מוכרת מהמטבח הוייטנאמי, בחרנו בראמן בקר (49 ש"ח).

ראמן (צילום: גולן בן עמי/ סרוגים)

לקוראים הפחות בקיאים ברזי מטבח זה – ראמן הוא גרסה אסייתית למרק עוף ואטריות. בגרסה הפופולארית שלה המנה מורכבת מאטריות חיטה סיניות, בקר או עוף, ותוספות מגוונות.

הראמן של 'סטיישן' מבוסס על חתיכות בקר יפות, ביצה קשה ובאק צ'וי (מעין כרוב סיני). המנה הזו הדרת מכמה בחינות. ראשית, היא פשוט טעימה.

שנית, היא מפתיעה ביחס למטבח הישראלי, שכן שילוב חתיכות בקר גדולות לצד ביצה קשה הוא לא טריוויאלי, אך מדובר בהתאמה מדהימה. ולבסוף, גם סועדים שחיכם לא מצאה עצמה במטבח היפני, ישמחו לטעום ממנה זו לאור קרבת המשפחה שלה למרק העוף המסורתי. יצוין שמדובר במנה נדיבה, שבהחלט יכולה להתחלק בין שני סועדים.

איך אומרים 'איזה טעים!' בוייטנאמית?

לצד המנות בתפריט ישנו מדרג חריפות, כיאה למטבח מהמזרח. בשאיפה למצות את החוויה, חיפשתי מנה בחריפות מקסימלית. בחרתי בספייסי סינטה (80 ש"ח). המנה מורכבת מנתחי סינטה בגריל המונחים על אטריות אורז רחבות המוקפצות עם תערובת אגוזים וירקות.

ספייסי סינטה (צילום: גולן בן עמי/ סרוגים)

איך אומרים 'איזה טעים!' בוייטנאמית? בחריפות נעימה, המנה על שלל מרכיביה היא פשוט מעולה. הירקות מטופלים אחד אחד באופן נכון. הבשר נימוח, עסיסי, ומעצים את הטעמים החזקים של המוקפץ.

הפסטה מקבלת את שאר המרכיבים לחיקה ויוצרת שילוב נהדר. מעבר לכך, מדובר במנה יפה מאוד ונדיבה ביותר.לבסוף, ביקשנו לברק בגריל (120 ש"ח).

מדובר במנה המבוססת ברובה על דג וירקות ירוקים מאודים ברוטב מאן פלה ושיטאקי. בבנייה מרשימה לגובה, הונחו במיה, שעועית ירוקה ואספרגוס מאודים באופן נהדר. על בסיסם הונחו שני נתחי לברק גדולים, ולבסוף מעין תערובת עליים טריים מתובלים.

לברק (צילום: גולן בן עמי/ סרוגים)

המנה יפה מאוד, ועושה חשק. אתם בטח שואלים את עצמכם, כמה אפשר לרגש עם מנה של חומרי גלם מאודים? מסתבר שמאוד. מדובר בשיר הלל לבמיה. הירק, שנעשה לו עוול לרוב, הוגש לא נימוח לחלוטין, אלא במצב ביניים בו טעמו ומרקמו נעימים לאכילה.

האספרגוס והשעועית טופלו אף הם בצורה מיטבית. טעמיו הטבעיים של הדג היו מעולים, וההתערבות בו הייתה מינימלית, אבל בדיוק כמו שצריך. סיום מעולה לביקורנו החפוז בוייטנאם. אז מי אמר שאי אפשר לעשות מטבח אסייתי עילי כשר?

להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com

=======================================================

'סטיישן 9' דוד רמז 3, ירושלים

מתאים ל: #דייט #משפחה #חברים

מחיר:★ ★ ★ ★ ★
אוכל:✰★ ★ ★ ★
שירות:★ ★ ★ ★ ★
אווירה:✰ ★ ★ ★ ★

כשר בשרי, רבנות ירושלים

072-2125152

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע